Ali Özgentürk’ten 40 yıl sonra gelen itiraf...

Selvi Boylum Al Yazmalım filmiyle ilgili 40 yıl sonra gelen itiraf bir hayli dikkat çekici oldu.

Usta senarist ve yönetmen Ali Özgentürk, 70 yıldır 500'den fazla defterde tuttuğu notlarını ‘Gizli Defterlerim' kitabında bir araya getirdi. Bu kitap dolayısıyla verdiği röportajda Türk sinemasının efsane filmlerinden Selvi Boylum Al Yazmalım’a da değinen Özgentürk filmle ilgili şaşırtıcı bir anısını paylaştı.

Türkan Şoray’ın inadını kıramasalar o  film olmayacaktı!

‘Gizli Defterlerim’ adlı kitabıyla ilgili olarak Hürriyet’ten İpek Özbey’e konuşan senarist ve yönetmen Ali Özgentürk, şaşırtıcı açıklamalarda bulundu. Bir arşiv niteliği taşıyan kitabından ilginç kısımlar da paylaşan Özgentürk’ün belki de en şaşırtıcı açıklaması Selvi Boylum Al Yazmalım adlı filmle ilgili olandı… Özgentür 40 yıl sonra gelen itirafında şunları söyledi:

''Rüçhan Adlı Şoray’ı ikna etti''

“Finalde Türkan Şoray’ın oynadığı Asya, aşık olduğu İlyas’ı (Kadir İnanır) değil, ona emek veren Cemşit’i seçiyordu. Şoray, “Asya, İlyas’a dönsün” diye tutturdu. Çünkü star, stara dönermiş. ‘Filminiz sizin olsun’ diyerek bavulumu topladım. Rüçhan Adlı (Şoray’ın o dönemki hayat arkadaşı) bana hak verdi. Şoray’ı ikna etti.”

(En ilginç magazin haberlerini anında öğrenmek için instagram'daki @bilalozcannofficial ve @bilalozcancom hesaplarımızı da takip edebilirsiniz)

YORUM YAP
YORUMLAR