Ünlüler Kartal Tibet'e böyle veda etti

Yeşilçam'ın usta ismi oyuncu, senarist ve yönetmen Kartal Tibet, 83 yaşında hayatını kaybetti. Kartal Tibet'in vefatı sinema dünyasını yasa boğdu.

TÜRKAN ŞORAY 

TÜRKAN ŞORAY

"Her zaman kalbimde ayrı bir yeri olan canım meslektaşım .Kartal Tibet aramızdan ayrıldı. Gerçekten üzüntüm sonsuz… O kadar tatlı set anılarımız vardı ki, birlikte çok güzel filmler çevirdik. Bunlardan birkaç tanesi ‘Çalıkuşu, Zulüm, Vukuat Var, Hanımın Çiftliği’ gibi…

Ayrıca en sevdiğim ‘Sultan’ filminin de yönetmeniydi. Kartal Tibet. Sinemaya hem yönetmen olarak hem aktör olarak damgasını vurmuştu. Hiç unutulmayacaksın Kartal Tibet… Mekanın cennet olsun"

FİLİZ AKIN

FİLİZ AKIN

"Televizyonu açar açmaz ilk izlediğim haber oldu ve ben gerisini duymaz oldum. Ankara’da ilk 'Midas’ın Kulakları' oyununda seyredip hayran olmuştum. Sonra birlikte filmlerde rol aldık . O benim sırdaşım, arkadaşımdı. Yönetmen olarak çok büyük başarılar kazandı. Başta eşi, oğlu, hayranları ve sinemamızın, Yeşilçam'ın başı sağolsun. Mekanı Cennet Olsun ! Ben henüz bu haberi içime sindiremedim…" 

ATA DEMİRER

ATA DEMİRER

"Güle güle Kartal Tibet. Arzu film ekolünün kıymetli yönetmeni ki en sevdiklerimden Tosun Paşa da öksüz kaldı şimdi Çocukluğumuzun Tarkan’ı Güle Güle."

MEHMET ALİ ERBİL 

MEHMET ALİ ERBİL

"Canım abim, biricik yönetmenim mekanın cennet olsun."

GÜLŞEN BUBİKOĞLU 

GÜLŞEN BUBİKOĞLU

"Türk sinemasına çok büyük emek vermiş star oyuncularından, aynı zamanda senarist, önemli bir yönetmen KARTAL TİBET'i kaybetmişiz. Çok üzgünüm. Yönetmenliğini kendisinin yaptığı çok başarılı ve en popüler filmlerimden GIRGIRİYE'de birlikte çalışmıştık. Çok değerli bir insandı. Huzurla uyusun. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

BURAK ÖZÇİVİT 

BURAK ÖZÇİVİT

"Zoraki Koca, ilk işim değil ama ilk göz ağrımdı.Tam 14 sene oluyor… Senden o kadar çok şey öğrendim ki, seninle aynı sette olmak her şeyiyle müthişti. Verdiğin bütün emekler için çok teşekkür ederim. Duyunca çok üzüldüm. Allah senden razı olsun, mekanın cennet olsun. Bende yerin çok ayrı Kartal Baba."

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN

"Altar'ın oğlu Tarkan.... Güle güle Kartal Tibet... Yattığınız yer incitmesin... #KartalTibet."

ZAFER ALGÖZ 

ZAFER ALGÖZ

"Kartal Tibet’i kaybettik. Türk Sineması'na oyuncu ve yönetmen olarak yıllarca emek verdi. Aynı zamanda Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro oyunculuk bölümü mezunu olarak akademik kariyere sahipti. Büyük Beşiktaşlı. Adı gibi Baba Kartaldı. Ruhu şad olsun. Başımız sağ olsun."

ATA BENLİ 

ATA BENLİ

"Bir efsane daha aramızdan ayrıldı. Altar’ın oğlu Tarkan #KartalTibet, 83 yaşında hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim."

ORHAN AYDIN 

ORHAN AYDIN

"Işık söndü... Sahnelerden setlere alkışlarla dolu bir ömür. Toprağınız çiçekler koksun."

AHMET KURAL 

AHMET KURAL

"Mekanın cennet olsun #KartalTibet."

HİLAL ÖZDEMİR 

HİLAL ÖZDEMİR

"Bir yıldız daha kaydı."

SİMGE FISTIKOĞLU 

SİMGE FISTIKOĞLU

"Türk Sineması'nın usta oyuncularından, yönetmen ve senarist #KartalTibet vefat etmiş. Sevenlerine ve ailesine sabır dilerim. Mekanı cennet olsun."

ERAY DEMİRKOL 

ERAY DEMİRKOL

"İlk yönetmenim bana nasıl duracağımı, nasıl bakacağımı öğreten adam #KartalTibet Allah rahmet etsin…"

YORUM YAP
YORUMLAR