Şok!.. Ünlü çift hastaneye kaldırıldı!

Türk Müziği'nin sevilen ismi Orhan Gencebay ile eşi sevim Emre son bir haftayı hastanede geçirdi. Ünlü karı koca yoğun bir ilaç ve serum tedavisi aldı. İşte ayrıntılar...

- Özel Haber -

Türk Müziği’nin dev ismi Orhan Gencebay ile eşi Sevim Emre’ye nazar değdi. Ünlü çift geçen hafta birlikte İnfluenza A (H1N1) virüsünün neden olduğu ‘Domuz Gribi’ne yakalandı ve birlikte hastanede yatarak tedavi gördü. 

Şişli’deki Memorial hastanesinde bir hafta yatan Gencebaylar yeni taburcu oldu. Türk Müziği’nin değerli besteci ve yorumcusu Orhan Gencebay hastalanmasının çok önemli olmadığını belirterek, “Bizlerin hastalanıp tedavi olmamız önemli değil, Allah’ın izniyle atlatırız, atlattık. Asıl, sevenlerimin sağlığına bir şey olmasın. Çok iyiyim çok şükür. Berhudar olun.”

Sevim Emre ise kendisinin henüz tam anlamıyla iyileşemediğini, tedavisinin evde sürdüğünü söyledi ve arayıp soran herkese teşekkür etti.

Domuz gribi hakkında en çok sorulan sorular...    

Pandemik İnfluenza A (H1N1) virüsünün neden olduğu domuz, kuş ve insan grip virüslerinin bir karışımı olarak karşımıza çıkmış olan yeni grip türüdür. 

Bazı ülkelerde, influenza her yıl nüfusun % 40’ını etkilemekte ve dünya çapında 500 bin insanın ölümüne neden olmaktadır.

İlk defa Mart 2009’da Meksika’da insanlar arasında görülmeye başlayan grip salgını hızla dünyaya yayılmış ve hatırlanacağı üzere Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 11 Haziran 2009’da pandemi (faz 6) alarmı vermiştir.  

Hastalığın klinik seyri nedir?

Hastalığın klinik belirtileri mevsimsel gripten farklı değildir. Pandemik grip (H1N1) hızlı yayılma özelliğine sahiptir. Mevsimsel influenzadan en önemli farkı toplumun büyük kesiminin daha önceden bu ve benzeri olan viruslerle karşılaşmamış olmasıdır. Bu nedenle dünya nüfusunun önemli bir kısmı hastalığa açıktır.

Pandemik H1N1’in öldürme hızı binde 3-5 arasındadır. Bu normal influenzadan daha düşük bir orandır. Ancak hastalığa yakalananlar arasında belli gruplarda ölüm oranı normal influenzaya göre daha yüksektir.

Kimler daha çok etkileniyor?

Hastalığın bugüne kadarki seyri incelendiğinde, 6 ay-24 yaş arası çocuk ve gençlerin daha çok etkilendiği görülmüştür. Hamileler, hasta olan kişilerle ilk temas edebilecek hizmet grupları hastalıktan etkilenecek gruplar arasında sayılmaktadır.

Hastalık 65 yaş üzerindeki kişilere kolay bulaşmamaktadır. Bunun 1918’de meydana gelen büyük salgın ile ilgili olduğu düşünülüyor. 1918’de meydana gelen grip salgınındaki virus bugünkü viruse çok benziyor. O virus 1950’lere kadar dolaştığı için 65 yaş üzerindeki kişilerin kısmi bağışıklık geliştirdiği kabul ediliyor.

YORUM YAP
YORUMLAR