Bir neslin yere göğe sığdıramadığı, çocukların en sevdiği 5 isim

Çocukların en sevdiği, halen daha yıllar önce oynadıkları rollerle hatırladıkları pek çok isim bulunuyor.

Çocuklar bir dönem ekranın en belirleyici seyirci kitlesini oluşturuyorlardı. Onların ilgisini çekebilecek karakterlerin başrollerinde oldukları projeler, televizyon ekranını süslerdi. O projelerde yer alan isimlerden bazıları halen bu karakterlerle anılıyorlar.

BİR NESLİN YERE GÖĞE SIĞDIRAMADIĞI, ÇOCUKLARIN EN SEVDİĞİ 5 İSİM

İNCİ TÜRKAY

Sihirli Annem'in Betüş'ü olarak akıllarda yer edinen ünlü sanatçı İnci Türkay, bir dönemin çocuk nesli için en sevilen isimlerdendi. Onu görmek çocuklar için mutluluk demekti çünkü o, evlerin sihirli annesiydi.

YILDIZ ASYALI

Kanal D Çocuk Kulübü sunuculuğu ve aynı dönemde rol aldığı Eyvah Babam ve Eyvah Kızım Büyüdü dizileri ile bir dönemin en çok ekranda olan isimlerindendi Yıldız Asyalı. Evlerimizin Yıldız Ablası idi o.

HUGO'NUN TOLGA AĞABEYİ

Evet bir animasyon çocuk yarışma programıydı. Fakat Hugo ile Tolga Ağabey programı o kadar çok sevilmişti ki, Tolga Ağabey de çocukların en sevdiği ekran yüzü olmuştu.

SİNEM KOBAL

Sihirli Annem'den sonra ekranın en çok izlenen ikinci animasyon projesi olan Selena'da başrol Selena karakterini oynayan Sinem Kobal, tıpkı İnci Türkay gibi günümüz çocuklarının dahi en sevdiği isimler arasında yer alıyor.

EVRİM AKIN

Selena ile aynı dönemde aynı ilgiyle izlenen bir başka çocuk dizisi olan Bez Bebek'te başrol olan Evrim Akın, daha sonra sunduğu çocuk programıyla beraber halen daha çocukların en sevdiği ekran yüzü olarak biliniyor. (Akşam, Hüsna Köşger)

YORUM YAP
YORUMLAR