Hangi vücut tipine sahipsiniz? İşte cevabı

Birçok kadın vücudunu tanımıyor ya da vücudu hakkında yeterince bilgiye sahip değil. Hâlbuki her kadın gibi vücut tipleri de özeldir ve dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

İşte sizin için araştırdığımız vücut tipleri…

Armut vücut tipi
Türkiye’de en yaygın vücut tiplerinden biri armut vücut tipidir. Göbek ve basenlerde yoğunlaşan kilolara ve dar üst vücut yapısına sahip olan kadınların, fit ve güzel bir vücuda sahip olabilmeleri için sürekli spor yapmaları gerekmektedir. Porsiyonları küçük, yemekleri yağsız ve sebze ağırlıklı olması gerekmektedir.

Sütun vücut tipi
Genelde erkeklerden duyulan ‘sütun gibi kadın’ tabiri dikdörtgen gövdeye, uzun bacaklara ve küt bir boyna sahip olan kadınlar için kullanılır. Bu vücut tipine sahip olan kadınların kiloları için korkmalarına gerek yoktur. Sadece küçük porsiyonlar tüketerek sağlıklı ve fit kalabilirler. Ancak bol bol yağ yakıcı içecekler tüketmelidirler.

Elma vücut tipi
Büyük bir karın, dolgun göğüsler ve karın genişliğinde basen ile tanımlanan elma vücut tipi de kadınlarda en çok görülen vücut tipleri arasında yer alıyor. Elma vücutlu kadınlarda kilolar, karın çevresinde yoğunlaşır. Bu vücut tipine sahip kişiler yediklerine çok dikkat etmelidir. Çünkü vücutları kilo almaya çok müsait olup, erken sarkmaktadır.

HAVUÇ vücut tipi
Geniş omuzlar, kalın bir bel ve incecik bacaklara sahipseniz tam bir havuç kadınısınız. Diz altında elbiselerle ince bileklerinize dikkati çekin. Üst kısmınızı mümkün olduğunca gizleyin.Kaynak: 14 vücut tipi için 14 elbise modeli

SÜTUN vücut tipi
Eğer uzun boyluysanız bu tarz bir vücuda sahip olmanız çok olasıdır. Şanslısınız! Eğer aradığınız kıyafetlerin kol ve paça boyu mütemadiyen size kısa gelmiyorsa her tarz kıyafeti rahatça taşıyabilirsiniz. Bu uzun fiziğinizi ortaya çıkarmanın güzel bir yolu kısa ve belinizi vurgulayan elbiselerdir. Siz de bir deneyin!

Kum saati vücut tipi
Kalçaları ve göğüsleri dolgun, belleri incecik olan kadınların vücut tipidir. Bu vücut tipine sahip kadınların beslenmelerinde biraz dikkatli olmaları yetecektir. Erkeklerin en çok beğendiği iki vücut tiplerinden biri olan kum saati vücut tipine sahip kadınların, özellikle bellerini ince tutmak için bel egzersizleri yapmaları gerekmektedir.

YORUM YAP
YORUMLAR