Fazla kilolarınızdan keyifle kurtulabilirsiniz

Kilo vermek istiyorsanız katı diyetler konusundaki yaklaşımınızı değiştirmeniz gerekir.

Hayatınızda bir ya da birkaç kez katı diyet uygulayıp sonunda eski halinize döndüyseniz bu yöntem sizin için işe yaramıyor demektir. Onun yerine kendinizi tanıyın. Acele edip herhangi birileri için bedeninizi yargılamak yerine kendinnizi tanıyın ve gerçekten ne istediğinize karar verin. Fit bir insan olmak istemenizin altında yatan gerçek aslında nedir?

Siz bu isteğinizi nasıl vazgeçilmez bir hedef haline getirebilirsiniz. Örneğin kendinize şu afirmasyonları söyleyebilirsiniz:

Daha fit bir insan olmak hayatımı kolaylaştırır, biraz daha hafif bir insan olsam daha fazla enerjim olur. Bu tarzda yönlendirmelerle bu arzunuzu “olmazsa olmazdan” çıkartıp bir seçim haline dönüştürebilirsiniz. Sonraki adım bu konuyla ilgili keyif alabileceğiniz ve uygularken zorlanmak yerine rahatça yapabileceğiniz değişikliklerde bulunmak.

Örneğin her gün ekmek yiyorsanız, hamurişi çok fazla tüketiyorsanız, alkole düşkünlüğünüz varsa ve aşırı derecede fazla yiyorsanız bunlara odaklanın. Hamurişini çok seviyorsanız hayatınızdan bir anda çıkartmak yerine miktarını ve tükettiğiniz saatleri değiştirin. Hamurişi yediğiniz zamanlarda yarım saat kadar yürümeye gayret gösterin.

Hatta bunu kutlayın. Bu yaklaşım size suçluluk yerine gayet keyif veren müdehaleler sonrası tüketebileceğinizin keyfini verecektir. Günde bir ekmek yiyorsanız yarım ekmek yemeğe başlayın.

Çok fazla alkol alıyorsanız yarısını tüketin. Düşünün, yaptığınız ve sizi kilo aldırdığına inandığınız her şeyin yarısını çıkartsanız, olduğunuz kilonun yarı kilosunda olan bir insana dönüşebilirsiniz. Kendinize uzun zaman verin.

Diyet zamanı değil hayat şekli olarak görün bu dönemi. Hayat tarzınızı değiştiriyor olduğunuzu fark edin ve sevdiğiniz şeylerden mahrum olmayın. Yiyin ama daha az miktarlarda yiyin. Belirli bir süre sonra sizin için yeterli miktar olacaktır.

Dikkatini Çekebilecek Diğer Haberler ;

YORUM YAP
YORUMLAR