Dünyanın en lezzetli incirlerini üreten çiftçi: Mehmet Küçükoğlu

Aydın'ın Germencik ilçesindeki çiftliğinde, dünyanın en lezzetli, en kaliteli incirlerini üreten ve kendi ismini markası yapan Mehmet Küçükoğlu'nun başarısının sırrı ne?

Çiftçi Mehmet Küçükoğlu'nun YouTube'da yayınlanan bu vidiosunu izleyerek, onunla ve işiyle ilgili daha geniş bilgiye sahip olabilirsiniz...

Aydın Germencikli çiftçi Mehmet Küçükoğlu(60), yıllardır işini bir sanatçı titizliğiyle yapmanın haklı gururunu yaşıyor.

Dedesinden ve babasından gördüğü ‘ÖZEL YÖNTEMLER’le 40 yıldır ‘ORGANİK İNCİR’ üretimi yapan Mehmet Küçükoğlu’nu tanıyanlar ona ‘İNCİR KRALI’ diyor.

Germencik ilçesinin Dampınar Köyü’nde, Kartal Dağı’nın eteklerindeki çiftliğinde dünyanın en lezzetli incirlerini üreten Küçükoğlu, çiftçi tabiriyle ’SÜPER SÜZME İNCİR’ denilen en kaliteli inciri, çiftçilerin ancak yüzde 10’unun üretebildiğini söyledi.

Germencikli çiftçi Mehmet Küçükoğlu bir incir ağacının başında görülüyor.

TOPRAKLA, AĞAÇLA BİR SANATÇI TİTİZLİĞİYLE UĞRAŞIYOR

İnce kabuklu, bol etli, ballı, şifalı, ‘SÜPER SÜZME İNCİR’ini kendi ismiyle markalaştıran Germencikli çiftçiyi, Türkiye’nin dört bir yerindeki doğal lezzet tutkunları çok iyi tanıyor.

Dünyanın en lezzetli incirlerini ülkemiz topraklarında yetiştiren Mehmet Küçükoğlu, toprakla, ağaçla bir sanatçı titizliğiyle uğraşıyor.

Bugün mahsül aldığı 350 incir ağacını 1986 yılında diktiğini belirten çiftçi Küçükoğlu, kaliteli incir meyvesinin çok özel olduğunu ve bir ton incirin içinden, ancak 100 kilosunun en iyi vasıflara sahip olabildiğini söyledi.

KENDİ MARKASINI YARATTI

Bütün bir sene, bahçesinde işinin başında emek harcadığını ve ağaçlarıyla tek tek ilgilendiğini kaydeden başarılı çiftçi şöyle devam etti:

“Benimle çalışan işçilerimiz var tabii, ancak onları her konuda ben yönlendiriyorum. Ağaçlarımın ilacından gübresine, suyuna kadar her şeylerini takip ediyorum.

Ağustos’un yarısından sonra inciri toplarız, çok şükür Ekim ortasına kadar siparişlerimiz hiç durmaz. Kendi markamızın ambalajlarında Türkiye’nin her yerine kargoları gönderiyoruz.

Çiftçi Mehmet Küçükoğlu, Germencik Dampınar Köyü'ndeki çiftliğinde 40 yıldır en özel incirleri üretiyor.

Mehmet Küçükoğlu çiftliğinde her ayrıntıyla mutlaka kendisi ilgileniyor ve işçilerini yönlendiriyor.

Mehmet Küçükoğlu'nun Germencik'teki oldukça büyük çiftliğinde, 350 incir ağacının yanısıra çok sayıda zeytin ağacı ve çeşitli meyve ağaçları bulunuyor.

‘Mehmet Küçükoğlu Organik İnciri’ni bir tadan hep yemek ister. Elimizden geldiğince herkese yetiştirmeye çalışıyoruz. Kıştan, bahardan ön sipariş verenler var, tabii önceliği onlara veriyoruz.”

Ürettikleri incirin yaş iken bir çay tabağı büyüklüğünde olduğunu belirten Küçükoğlu, bahçesindeki incirlerin doyumsuz bir lezzete sahip olmasının yanısıra, bağışıklık sistemini güçlendiren birer vitamin deposu olduğunu vurguladı.

Kuru incirin faydaları

  • Kuru incirin lif oranı yaş incire göre çok daha fazladır. Bu özelliği nedeniyle sindirim sağlığını korur ve hazımsızlığa iyi gelir.
  • Çok iyi bir antioksidan kaynağı olduğu için kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • İçindeki sodyum nedeniyle hipertansiyon hastalığına yakalanma riskini azaltır.
  • Kuru incir, içindeki Demir sayesinde vücudun Demir ihtiyacını karşılar.
  • Kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlatır. Bu özelliği nedeniyle kanser hastalarına tavsiye edilmektedir.
  • İyi bir antioksidan olması nedeniyle, yıkıma uğramış olan hücrelerin vücuttan doğal yollar ile atılmasını sağlar.

Yaş incirin faydaları

  • İncir meyvesinin içinde yüksek potasyum bulunması ve yağ oranının az olmas, kalsiyum oranının fazla olması sebebiyle kalp-damar sağlığını korur, damar sertleşmesinin önüne geçer.
  • Kalbin zarına iyi gelir ve kalp yağlanmasını engeller.
  • Yapılan araştırmalara göre incir, yaşlı insanların inflamatuar sitokinlerinin azalması sebebi ile Alzheimer hastalığının riskini azaltmada etkili bir meyvedir.
  • İçinde bulunan lifler sebebi ile meme kanserini önlediği belirtilir.
  • Menopoz döneminde olan kadınlar için, hormonlardan dolayı vücutta düşen bağışıklık sistemine ekstra bir savunma hattı ekler.
  • Akne ve sivilce gibi cilt problemlerine karşı etkilidir.
  • K Vitamini ve Kalsiyum açısından zengin bir meyve olduğu için kemik ve iskelet sağlığı için çok önemlidir. Kemik dokularının güçlenmesi ve korunmasında etkilidir.
  • Fazla lifli yapısından dolayı bağırsaklarınızı iyi çalıştırır, kabızlığı önler.
YORUM YAP
YORUMLAR