Cinsel gücü artırmaya ne iyi gelir?

Cinsellik, hem bedensel hem de ruhsal birlikteliğin sağlanması adına çiftlerin oldukça önemsemesi gereken bir konudur

Sağlıklı bir cinsel yaşam ilişkilerin temel direklerinden biridir. Eğer aseksüellik gibi bir durum söz konusu değilse çiftlerin cinsel ilişki yaşamadan ilişkilerini devam ettirmeleri normal görülmez. Bunların yanı sıra cinsel ilişkinin sağlık açısından da kanıtlanmış pek çok faydası vardır.

Cinsel güç ilişkinin süresini, sonucunu ve hatta cinsel ilişkiye girme arzusunu doğrudan etkileyen bir unsurdur. Cinsel güçte azalma kendi başına bir sorun olsa da başka ardından başka sorunları da doğurur. Özgüven kaybı, depresyon, ilişkilerde bozulma, sosyal ilişkilerde sıkıntı bu sorunlardan bazılarıdır.

Cinsel Gücü Azaltan Etkenler Nelerdir?

Sağlıklı bir cinsel hayatı olan insanlarda bile dönem dönem sekse karşı ilgisizlik veya ilişkiye girme sorunu ortaya çıkabilir. Bu sorunları ortaya çıkaran faktörlerden biri olan cinsel güç unsuru ise psikolojik etkenlerden kan akışına kadar birçok değişkene bağlı olarak azalıp artabilir. Cinsel güçte yaşanan azalmanın belli başlı bazı nedenleri vardır.

Sağlıklı bir cinsel hayatı olan insanlarda bile dönem dönem sekse karşı ilgisizlik veya ilişkiye girme sorunu ortaya çıkabilir. Bu sorunları ortaya çıkaran faktörlerden biri olan cinsel güç unsuru ise psikolojik etkenlerden kan akışına kadar birçok değişkene bağlı olarak azalıp artabilir. Cinsel güçte yaşanan azalmanın belli başlı bazı nedenleri vardır.

3. İlaç Kullanımı

Özellikle antidepresanların cinsel istek üzerinde olumsuz etkisi olduğu bilinir. Bunun dışında cinsel gücün düşmesine doğrudan etki eden kalp ve mide ilaçlarını mevcut. Sorun genellikle ilaç kullanımının kesilmesinin ardından kısa bir süre sonra ortadan kalkar. İlaçların cinsel gücü doğrudan etkilediği durumlarda, hekim ile irtibata geçip bu yan etkinin bildirilmesi önemlidir.

4. Hastalıklar

Diyabet, böbrek ve karaciğer sorunları, kalp ve nörolojik hastalıkların da cinsel güç üzerinde olumsuz etkisi vardır. Böyle bir sorun yaşanmaya başlandığında doktora bu durum hakkında bilgi verilmesi, cinsel yaşamın devamlılığı için önemlidir.

Cinsel Güç Nasıl Artar?

İnsanlar binlerce yıldır, cinsel gücü artırmak için bitkilerden faydalanır. Bu tür bitkilere afrodizyak bitkiler denir. Kelimenin kökeni Afrodit'e dayanır. Kelimenin türediği köke bakınca bile, cinsel gücü artırma isteğinin ne kadar eskilere dayandığı anlaşılabilir.

1. İstiridye

Yüksek miktarda çinko içeren istiridye, dünya üzerinde bilinen en güçlü afrodizyaklardan biridir. Testosteron seviyesini ve libidoyu yükseltir, sperm sayısını artırır. Hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel güce olumlu etki eder.

İstiridye, sık tüketilen deniz ürünlerinden biri değildir. Çiğ yenilen istiridye, herkesin damak tadına uymaz. İstiridye yemek için kabuklardan biri açılır, kalan kabuk kaşık gibi kullanılır. Limon sıkılarak da yenilebilir.

2. Ginseng

Çin tıbbının önemli bir parçası olan ginseng, binlerce yıldır geleneksel tıpta tedavi edici olarak kullanılır. Kadınlarda cinsel gücü artıran yiyecekler arasındadır ve doğurganlığı doğrudan etkiler. Stres, anksiyete, depresyon üzerinde de yatıştırıcı etkisi olan ginseng, bu yönüyle bile cinsel performans üzerinde olumlu etki gösterir.

Ginseng bitkisinin kökleri kullanılır. Bitkinin kurutulmuş kök kısmı, parçalanarak çay şeklinde demlenir. Tadından dolayı içemeyenler, bal ile tatlandırabilir. Kıyılarak çorbalara da ilave edilebilir.

3. Avokado

Avakado, damar tıkanıklıklarını engeller, kan basıncını düzenler, çok fazla sayıda vitamin ve minerali bünyesinde barındırır. Serotonin içeren nadir yiyeceklerden biridir ve mutluluk hormonu salgılanmasını destekler. Yüksek potasyum içeriğinden dolayı cinsel güç artırıcı bitkiler arasında yer alır.

Avakadonun acımsı bir tadı vardır. Bu nedenle yemeden önce tatlandırılması gerekir. Avakoda alırken yumuşak olmasına dikkat edilmesi gerekir. Küp şeklinde doğranıp salatalara ilave edilebilir. Rendelenmiş avakado ile omlet yapılabilir. Ayrıca ezildikten sonra, zeytinyağı ve limon ilave edilerek sos olarak tüketilebilir.

4. Acı Biber

Acı biber de cinsel güç üzerinde olumlu bir etki gösterir. Bunun nedeni de kan basıncını yükseltmesidir. Biberin kuru ya da yaş olmasının bir farkı yoktur. Acı biber içerisinde bulunan cap­sa­isin adlı madde, damarları genişleterek erkek cinsel organına daha fazla kan ulaşmasını sağlar.

Acı biber yemeklerin yanında yenebilir, yemeklere doğrudan eklenebilir. Toz haline getirilmiş acı biber Türk mutfağının önemli baharatlarından biridir. Özellikle Güney Doğu civarlarında acı biber kullanımı daha yaygındır.

5. Su

Sağlık için olmazsa olmaz bir içecek olan su, cinsel gücü artıran içecekler arasında yer alır. Aslında su yaşamın devamı için önemli bir kaynaktır. İnsan vücudunun büyük bir bölümü sudan oluşur. Su, stresi artıran hücreleri yenileyen, canlandıran etkiye sahiptir.

Çay, kahve gibi sıvılar vücudun su ihtiyacını karşılamaz. Bir günde, sekiz bardaktan az olmamak kaydıyla su içmek gerekir. Çünkü vücut, her gün belirli bir miktardaki suyu terleme ve idrar ile kaybeder. Bu suyun yerine konulması önemlidir.

6. Mesir Macunu

Cinsel gücü artıran karışımlar dendiğinde akla ilk olarak kuşkusuz mesir macunu gelir. 41 çeşit baharatın birleştirilmesiyle oluşan mesir macunu hormonları canlandırır. Enerji verir. İçinde hiçbir kimyasal ürün bulunmaz. Mesir macununu oluşturan çoğu bitkinin kendi başına afrodizyak etkisi vardır.

Mesir macunu aktarlardan hazır olarak satın alınabilir. Biraz aromalı bir tadı vardır ama yemesi kolaydır. Mesir macunu tüketirken belirli bir miktarın üzerine çıkmamak gerekir.

Kuvvetli bir karışım olduğundan dolayı tavsiye edilen tüketim miktarından fazlasını kullanmak zarar verebilir. Ayrıca mesir macununun içeriğinde bulunan bitkilerden herhangi birine alerji durumu söz konusu ise mesir macunu yemek sakıncalı olabilir.

YORUM YAP
YORUMLAR