Libidoyu anında harekete geçirmenin yolları

Cinsellikle ilgili en önemli konulardan biri libidodur.

Cinsel isteği artırmak, aktif olarak seks hayatı olan herkesin en büyük isteği. Cinsel isteği artırmak için ilaçlar, doğal yöntemler, bazı yiyecekler var. Bazıları bilimsel olarak kanıtlandı bazıları ise kulaktan kulağa yayılan bir efsane olarak kaldı. Uzmanlar, cinsel isteği harekete geçirmeyi sağlayacak bazı ufak ipuçları verdi.

44 yaşına gelindiğindeyse çiftlerin neredeyse beşte biri hiç cinsel ilişki kurmuyor. Peki seks hayatını renklendirmek için ne yapmak gerekiyor? İşte ilişki terapistlerinden öneriler...

Seksi iç çamaşırlarının, çoğunlukla sizi duygusal olarak uyarabilecek pürüzsüz veya yumuşak malzemeden yapıldığını söylüyor. Libidoyu harekete geçirmek için daha çok seksi iç çamaşırı giyilebileceği yönünde tavsiyede bulunuyorlar.

PİLATES SADECE PİLATES DEĞİLDİR

Sağlıklı vücut, sağlıklı zihin, sağlıklı cinsel yaşam birbirini tamamlar. Libidonuzu, yani cinsel isteğinizi hızlı bir şekilde artırmayı umduğunuzda, pilates aklınıza gelen ilk şey olmayabilir, ancak sadece biraz esneme, kanın cinsel bölgelere akışını hızlandırabilir.

Eğitmen, cinsel isteği harekete geçirecek hızlı bir endorfin (mutluluk hormonu) salınımı için tek bacak esnemesini öneriyor. Bunun için sırt üstü yatın ve karın kaslarınızı içeri çekerken dizlerinizi göğsünüze çekin.

HER ŞEY GÖZLERDE BAŞLAR

Eşinizle gözlerinizin ilk kez nasıl buluştuğunu hatırlıyor musunuz? Küçük bir "göz seksi" sayesinde, ilişkinizin başlarındaki heyecanı yaratın ve isteğinizi artırın.

SEKS SADECE VARIŞ NOKTASI DEĞİL, BİR YOLCULUK

Orgazma öncelik vermeme fikri biraz tuhaf gelebilir ama uzmanlar önceliğin iyi bir seks olduğunu söylüyor. Sizin için orgazma ulaşmak o kadar sık olmayan bir şeyse, özellikle baskı altında hissedebilirsiniz. 

Bir araştırmaya göre, cinsel ilişki esnasında erkeklerin yüzde 42’si, kadınların ise yüzde 35’i orgazma ulaşmayı ana hedef haline getiriyor. Erkeklerin yüzde 75’i her ilişkide orgazma ulaşırken, bu oran kadınlarda yüzde 28.

YORUM YAP
YORUMLAR