Cinsel gücü korumak için ne yapılmalı?

Cinsel gücü korumak için ne yapılmalıdır? Cinsel gücün ve sağlığın korunması için merak edilenleri sizler için hazırladık! İşte cinsel gücü korumanın yolları!

Cinsel gücü korumak için ne yapılmalıdır? Cinsel gücün ve sağlığın korunması için yapılması gereken bazı şeyler bulunuyor. Cinsel gücü nasıl korunacağına dair tüm merak edilenleri sizler için hazırladık. İşte cinsel gücü korumanın yolları! 

CİNSEL YAŞAMDA SORUN YAŞAMAMAK İÇİN DÜZENLİ BESLENME ŞART!

Erkeklerde sperm sağlığını korumak oldukça önem taşıyan bir konudur. Bu yüzden erkeğin hayatındaki bazı faktörlerde önem taşır hale gelmektedir. Bunlar; fiziksel aktivite, stres, hormonal denge ve beslenme vs.dir. Uzmanlar bu noktada erkekleri uyarıyor. Cinsel yaşamda sorun yaşamamaları için beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiği konusunda dikkatli olmaları gerektiği konusunda ciddi uyarıları var. C, E, B12 Likopen, Co-enzim Q, Selenyum, Çinko, Folik asit, L-Karnitin, Arjinin gibi vitaminlerin mutlaka alınması gerekiyor. Bunun içinde tüketilen besinlerin genellikle sebze ve meyve ağırlıklı olması gerekiyor. Bunun yanı sıra şeker, kafein, karbonhidrat gibi zararlı maddelerden uzak durulmalı.

PROTEİN ALIMINA ÖZEN GÖSTERİN 

Özellikle 20'li yaşlarda süt, yumurta, peynir ve yoğurt gibi protein kaynaklarını tüketmek gerekiyor. Bunun yanı sıra sebzelerden kereviz, roka, havuç gibi A vitamini deposu ürünler beslenme programında yer almalıdır.

40'LI YAŞLARA DÜZENLİ BESLENME PROGRAMINA UYMAK GEREKİYOR 

Yaş ilerledikçe vücutta ortaya çıkan eksiklikleri gidermekte bir okadar zor oluyor. Bu nedenle özellikle 40'lı yaşlarda düzenli beslenme programına uymak gerekiyor.

30'lu yaşlara gelindiğinde ceviz, badem, fındık gibi demir ve çinko bakımından zengin besinlere yönelmek gerekiyor. Bununla birlikte kırmızı et, ahududu ve böğürtlen gibi meyveler, tiamin ve ribovlin bakımından zengin olan bol lifli müsli ve mısır gevreği tercih edilmelidir. İşlenmiş gıdalar tüketmemeye özen gösterin!

FAZLA KAFEİNDEN KAÇININ 

Cinsel sağlığı etkileyen besin maddelerinden biri de kafeindir. Bu nedenle özellikle belli bir yaştan sonr çay,kahve gibi kafein bakımından zengin ürünleri tüketmemeniz sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır. Ayrıca gün içerisinde alkol ve sigara tüketmemeye de özen göstermeniz gerekmektedir. Beslenmenizi düzene sokarken mutlaka bir saat programına göre hareket etmenizi tavsiye ediliyor. Özellikle akşam saat 20.00'dan sonra yemek yememeye özen gösterin. 

YORUM YAP
YORUMLAR