Bilal Özcan: Arda Turan’ın sevincinin asıl sebebini yazıyorum!

Arda Turan ile Berkay Şahin davasının neticelenmesinin ardından sanık futbolcunun sevinci paylaşımlarına yansıdı. Bilal Özcan bu sevincin gerçek nedenini yorumladı.

-Bilal Özcan yazıyor-

Arda Turan bugün mahkeme kararına çok sevindi,

Sevincinin asıl sebebini ilerleyen satırlarda anlatacağım,

Ancak, Arda Turan istediği kadar sevinsin, Berkay Şahin davasında, ‘Savcılık iddianamesi’ndeki üç ayrı suçtan dolayı ceza aldı.

İşte, Arda Turan-Berkay Şahin hastane görüntüleri! TIKLAYIN

Ruhsatsız Silah taşımaktan 10 ay, silahla ateş etmekten 10 ay ve kasten yaralama suçundan ise 1 yıl 15 gün olmak üzere toplam 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Dolayısıyla milli takımın kaptanlığına kadar yükselmiş ve halen faal olan bir sporcu, mahkeme tarafından suçlu ilan edildi.

Arda Turan ve Berkay Şahin davasıyla ilgili yorumumu Youtube videoma tıklayarak izleyebilirsiniz. Arzu ederseniz, magazin haberleriyle ilgili yorumlarımdan haberdar olabilmek için Bilal Özcan TV kanalıma abone olabilirsiniz...

Mahkemenin, hükmün açıklanmasını geri bırakması verilen kararı ortadan kaldırmaz. Ancak mahkemenin, “Erteleme”, “Takdiri indirim” gibi tercihler yerine ‘Hükmün Ertelenmesini Geriye Bırakma’ kararı alması, sanığın futbolculuk hayatını kurtardı. 

Anlatacağım…

Arda Turan, Savcılık iddianamesinde yer alan Berkay Şahin’in eşine cinsel tacizde bulunmak suçundan ise beraat etti.

Berkay Şahin ve Özlem Ada Şahin, bu konuda yeterli delil bulunamadığı, kamera kaydı olmadığı ve Arda Turan’ın söylediği iddia edilen sözleri duyan olmadığı için beraat kararının çıktığını, ancak haklı olduklarını ve temyize başvuracaklarını belirtiyor.

                                                    ……

Turan ise instagram hesabından yayınladığı açıklamayla taciz iddiasıyla iftiraya uğradığını ve dava sonucunda aklandığını vurguluyor.

Açıklamanın bir yerinde de şöyle diyor:

“…Son olarak söylemek istediğim şey; bu olayın manşeti; üstüme atılan bu iftiralardan dolayı yaptığım hatalardan aldığım cezalar değil, taciz suçlamasından BERAAT ettiğimdir…”

Berkay Şahin'in avukatı önemli detayı anlattı. TIKLAYIN

Arda Turan ve Berkay Şahin davasıyla ilgili yorumumu Youtube videoma tıklayarak izleyebilirsiniz. Arzu ederseniz, magazin haberleriyle ilgili yorumlarımdan haberdar olabilmek için Bilal Özcan TV kanalıma abone olabilirsiniz...

İlginç,

Ben Arda Turan’ı sadece futbolcu sanırdım,

Meğer, aynı zamanda gazeteciymiş de!

Baksanıza, hem yargılanıyor; hem de yargılandığı davanın sonunda bir gazeteci gibi manşeti de kendisi atıyor!

“Bu olayın manşeti şudur!” diye söylüyor…

                                                …….

Halbuki hiç de öyle değil,

43 yıllık bir gazeteci olarak söylüyorum, bu olayın manşeti bir milli futbolcunun 3 farklı suçtan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış olmasıdır.

Arda Turan, taciz iddiasından aklanmış olmasına mutlu olabilir, 

Sevincini herkesle paylaşabilir, 

Ancak bıraksın da manşeti biz gazeteciler atalım.

Herkes kendi işine baksın!

Arda Turan: Çok mutluyum. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük tazminat davasını açacağım! TIKLAYIN

Bu konuda benim düşüncem belli,

Özlem Ada Şahin’in taciz iddiasının doğru olduğuna başından beri inandım,

Sayın Savcının iddianamesine katıldım, 

Bir gazeteci ve vatandaş olarak benim düşüncem bu şekildeydi,

Ancak, bugün mahkemenin vermiş olduğu karara da saygılıyım.

Öte yandan, bu konuda Özlem Ada Şahin’in biraz önce yaptığı açıklamayı da önemsiyorum.

Arda Turan ve Berkay Şahin davasıyla ilgili yorumumu Youtube videoma tıklayarak izleyebilirsiniz. Arzu ederseniz, magazin haberleriyle ilgili yorumlarımdan haberdar olabilmek için Bilal Özcan TV kanalıma abone olabilirsiniz... 

Mahkeme kararını temyize götürecek olan Şahin, iddiasının arkasında durarak kısaca şöyle diyor:

“Öncelikle benim yaşadığım olay açıkça, bir süredir ülke gündemini etkileyen ve her konumda, yüzlerce insanın lanetlediği kadına şiddet olaylarının bir başka görünümüdür, kaynağıdır, bu algının temelidir.

Bir kadının özgürce taciz edilmeden bir birey olarak hayatını sürdürebilmesinin önündeki en büyük engel; bugün verilen karar ve benzeri kararlardır.

Malum şahıs sevinç nidalarıyla duyurduğu gibi böyle bir suç işlemediği için beraat etmemiştir, sadece yeterli delil bulunamadığı için beraat etmiştir…”

Özlem Ada Şahin: Kararın gerekçesi Tacizin ispatlanamamasıdır. TIKLAYIN

                                        ……

Bir de şu var değerli okurlar,

Mahkeme, bu davada verdiği kararla ilgili‘Hükmün Açıklanmasını Geriye bırakarak’ aslında Arda Turan’ın adeta hayata yeniden gelmesini sağladı.

Bence, Arda Turan’ın büyük sevincinin sebebi asıl bundan…

Çünkü, denetim süresi içinde kasıtlı bir suç işlemezse aldığı bu hapis cezasının futbolcuya hukuki bir sonucu olmayacaktır. 

Oysa, Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı 62’inci maddesine göre 2 yıldan fazla hapis cezası alan kişi sürekli hak mahrumiyeti ile karşı karşıya kalır.

Ama 'Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması' kararı, bu maddeyi Arda Turan için devreye almanın önüne geçiyor. 

Konuyu iyi anlamak için yasada ‘Hükmün açıklanmasının geri bırakılması’ne anlama geliyor onu bakalım:

“Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, sanık hakkında hükmolunan cezanın belli bir denetim süresi içerisinde sonuç doğurmaması, denetim süresi boyunca kasıtlı bir suç işlenmez ve yükümlülüklere uygun davranılırsa ceza kararının ortadan kaldırılması ve davanın düşmesine yol açan bir cezanın bireyselleştirilmesi kurumudur. 

Yani, ‘Erteleme’, ‘Takdir-i İndirim’ gibi bireyselleştirme kurumlarında mahkeme kararı birtakım hukuki sonuçlar doğururken, ‘Hükmün açıklanmasının geri bırakılması’ kurumunda ortada sonuç doğuracak bir mahkeme hükmü yoktur.

Mahkeme, hukuk sisteminde sonuç doğuracak şekilde kararını henüz açıklamamış, açıklamayı geri bırakmıştır. 

HAGB kararı, kişinin medeni, siyasi veya özel yaşamına hiçbir kısıtlama getirmeden adeta sanığa ikinci bir şans tanır. HAGB kararı, suç işleyen kişinin hayatına ceza hukuku müdahalesini adeta askıya almaktadır.”

Dolayısıyla, Arda Turan aldığı ceza hukuki açıdan fiilen uygulanmadığı için 2 yıldan fazla hapis cezası aldığı halde durumu, ‘Futbol Disiplin Talimatı’nın ilgi alanında değildir.

Ve bana göre Arda’nın büyük sevincinin sebebi asıl bu gelişmedir.

Tabii ki denetim süresi içinde, yeni bir suç işlemezse! 

-Bilal Özcan -

 

 

YORUM YAP
YORUMLAR