Bazı Kadınlar Neden Seks Esnasında Ağlar?

Kadınlar orgazm olurken erkeklerden çok daha şiddetli tepki verebilir. Nadiren görülen seks tepkilerinden birisi ise ağlamaktır... Özellikle orgazm anında veya orgazmın yaklaştığı anlarda bazı kadınlar ağlar.

Sevişirken erkeklerin en çok duymak istediği sözler. TIKLAYIN

Kadın orgazmı, erkeğinkine nazaran çok daha karmaşık ve şiddetlidir... Kadının cinsel ilişki sırasında yaşadığı duygu yoğunluğu, çok farklı tepkiler vermesine neden olabilir. Bu bedensel ve duygusal tepkilerin en çok bilinenleri; İnleme, çığlık atma, kasılma ve titremedir.

Nadiren görülen seks tepkilerinden birisi ise ağlamaktır... Özellikle orgazm anında veya orgazmın yaklaştığı anlarda bazı kadınlar ağlarlar. Sevişirken ağlayan kadın gören erkek (daha önce tecrübesi yoksa) kendisiyle ilgili bir sorun olduğunu düşünüp, olumsuz etkilenebilir.

Oysa çoğu seks terapistinin açıkladığı üzere, seks yaparken veya orgazm olurken ağlamak son derece doğaldır. Özellikle aşağıda açıklayacağım olumlu nedenlerden dolayı bir kadının orgazm sırasında ağlamasını sağlıyorsanız, o kadın size minnet duyar. Çünkü tam doyuma ulaşmanın göstergelerinden birisi de, nadiren yaşanan ağlayarak orgazmdır.

Ağlayarak seks yapmanın nedenlerini 10 başlık altında toplamak mümkün. Kısaca göz atacak olursak;

Hormonal Değişimler

Özellikle; hamilelik, yumurtlama dönemi, regl dönemi gibi özel zaman dilimleri, kadınların hormonal seviyelerinde ani ve hızlı değişimlere neden olurlar.Bu tür değişimlerden dolayı östrojen, progesteron ve testesteron seviyeleri artabilir veya düşebilir.

Bu hormonal değişimler beynin farklı bölgelerinin uyarılmasına ve karmaşık duygulara neden olarak ağlama isteği yaratabilirler.

Alkollüyken Seks Yapmak

Sarhoş bir kadın veya erkek, seks esnasında kendini daha rahat bırakır ve duygu yoğunluğu artar.Duygusal anlamda yaşanan bu yoğunluk, sekse gözyaşı olarak yansır.

Uzun Süren Gergin Bir Dönemin Ardından Yaşanan Cinsellik

Belirli bir zaman periyodu devam eden ve strese neden olan bir durumun ortadan kalkmasıyla yaşanan rahatlama ve hemen ardından sevişmek... Kadının uzun süren bu kasılma ve kaygı evresinden çıkıp, özgürce sevişmesinin mutluluğu ağlamayla dışa vurulabilir.

İç-İçe Geçme & Tek Beden Olma Hissi

Özellikle birbirlerini çok seven çiftlerde görülen bir ağlama nedenidir... Sevişirken o kadar zevk alır ve o kadar duygu yoğunluğu yaşarlar ki, bunu ağlayarak ifade etmekten başka bir yol bulamaz kadın...

Yakın Dönemde Yaşanan Kayıp veya Hastalıklar

Evcil bir hayvan, aileden birisi veya sevilen bir arkadaş... Yakın bir zamanda değer verilen bir insan veya hayvanın kaybı gerçekleştiyse, kadın seks esnasında bu kaybın yasını (bilinçsizce) ağlayarak belli eder.

Acıdan Zevk Almak

Bazı kadınlar ve erkekler sevişirken duyulan bedensel acıdan zevk alabilirler. Mazoşizm derecesinde olmasa bile bu bedensel acı tuhaf bir haz verebilir.

Hem canı acıyan hem de zevk alıp seksi bırakmak istemeyen kadın ve kızlar, ağlayarak rahatlama sağlarlar.

Suçluluk Duygusu

Özellikle baskıcı aile ortamında yetişen kadınlar, seksi kötü bir şey olarak algılayıp sevişirken suçluluk duyabilirler... Hatta bazı kadınlar evlendiklerinde eşleriyle sevişirken dahi bu suçluluk hissini atamazlar. Sekste ağlamanın ülkemizdeki yaygın nedenlerinden birisidir.

Her Erkeğin Yatakta Hoşlandığı 7 Hareket. TIKLAYIN

Erken Çocukluk veya Ergenlik Döneminde Yaşanan Cinsel Travmalar

Fallik dönem denilen erken çocukluk evresinde hatırlanan veya hatırlanmayan cinsel istismarların izi kolay kolay silinmez... Eşi veya sevgilisi ile seks yapan kadın, bilerek veya farkında olmadan o anları yaşayıp, ağlayabilir.

Aynı şekilde ergenlikte yaşanan cinsel saldırı, tecavüz ve istismarlar da sevişirken ağlamaya sebep olabilirler.

Not: Eğer bu nedenden dolayı sevişirken ağlayan bir kadınsanız veya hatırlamadığınız bir cinsel istismar öyküsünden şüpheleniyorsanız bir psikiyatri hekimine başvurmanız faydalı olabilir.

Aşırı Mutluluk 

İlişkisinde hiçbir sorun yaşamayan, partnerini çok seven ve o ölçüde sevildiğini hisseden bir kadın, sevişirken ağlayabilir.Kadının duygularını en yoğun yaşadığı bu mutluluk hali, ağlayarak dışa vurulur.

Sevişirken ağlayan bir kadınsanız, bu ana nedenlerden hangisinin siz uygun olduğunun analizini yapmanız faydalı olabilir. Yaptığınız analize göre partnerinizle orgazm ağlamasının nedenlerini açıkça konuşun, güzel şeylerden dolayı ağlıyorsanız bunun tadını çıkarın.. Zira her kadının yaşayabileceği bir seviye değil...

YORUM YAP
YORUMLAR