Yüzünüzü Elma Sirkesiyle Temizlemenin Faydaları!

Yüzünüzü elma sirkesiyle yıkamak ve temizlemek için birçok sebebiniz var. Hem doğal, hem az maliyetli hemde çok faydalı... İşte elma sirkesinin cilde faydaları!

Alerjik reaksiyondan kaçınmak için, elma sirkesini suyla seyreltmek önemlidir. Sadece geceleri kullandığınızdan emin olun; çünkü güneş ışığına maruz kalırsa leke oluşmasına sebep olabilir.

Elma sirkesi, salataya koymanın yanı sıra, bir güzellik ürünü olarak da inanılmaz derecede kullanışlıdır. Yüzünüzü elma sirkesiyle yıkamanın faydalarını öğrenmeye hazır mısınız? Öyleyse bugün sizin için yazdığımız makaleyi okuyun!

Elma sirkesinin hem cildiniz hem saçınız için inanılmaz faydaları vardır. Bundan sonra bu doğal iksir olmadan yapamayacaksınız.

Yüzünüzü elma sirkesiyle yıkamak muhteşem bir fikirdir. Bu doğal ürünün bazı faydaları şunlardır:

Yaşlılık Lekelerini Azaltır!

Bunun sebebi; elma sirkesinin cildinizi ölü hücrelerinden arındırıcı ve daha taze ve daha genç göstermeyi sağlayan güçlü bileşenlerden oluşmasıdır. Sadece kısa vadeli etkileri olan pahalı güzellik ürünleri almak yerine, yüzünüzü elma sirkesiyle yıkamayı deneyin.

Alfa hidroksit asitler, yüzünüzü zamanın izlerinden arındırma konusunda en yakın arkadaşınız olacaktır.

  • Sadece bir yemek kaşığı elma sirkesini yarım bardak suyla seyreltin ve bir parça pamuk yardımıyla temiz yüzünüze uygulayın.
  • 30 dakika bekleyin. Ardından yıkayabilirsiniz.
  • Bu bakımı 6 hafta boyunca her gün tekrar edin

Akne Ve Sivilceleri Azaltır

akne

Elma sirkesi, yüzünüzdeki yağın azalmasını sağlar, akne ve sivilceleri azaltır. İçeriğindeki malik asit, aknelerin ya da sivilceleri sıkmanızın sonucunda oluşan enfeksiyonları da önler.

Aynı zamanda gözeneklerinizi açarak cildinizin düzgün nefes almasını sağlar. Cildiniz fazla yağlıysa (aknenin bir başka sebebi), pH seviyenizi dengeler.

Elma Sirkesi Cilde Nasıl Uygulanır?

Bilmeniz gereken ilk ve en önemli şey; saf elma sirkesini cildinize uygulayamayacağınızdır. Sirkeyi mutlaka suyla seyreltmelisiniz. Eğer bu önemli adımı uygulamazsanız alerjik bir reaksiyon ortaya çıkabilir ya da cildinizde lekeler oluşabilir.

En azından, bir birim sirkeye üç birim su oranını korumalısınız. Yani bu tonikten 1 litre yapmak istiyorsanız, 250 ml elma sirkesi ve 750 ml su kullanmalısınız.

Zaman geçtikçe kullandığınız elma sirkesinin miktarını yavaş yavaş arttırabilirsiniz; fakat asla tek başına sirke kullanmayın.

Ayrıca önceden hazırladığınız karışımı kullanmadan önce iyice çalkaladığınızdan emin olun. Çünkü su ve sirke karışımı ayrışmaya meyillidir. Bu karışıma aynı zamanda şu ürünleri de ekleyebilirsiniz:

  • Yeşil çay
  • Cadı fındığı esanslı yağ
  • Aloe vera jeli

Yüzünüzün hassas yerlerini elma sirkesiyle yıkamadan önce, alerjik reaksiyon ya da şiddetli kaşıntı olmadığından emin olun.

YORUM YAP
YORUMLAR