Yumuşacık ayaklara sahip olmak için neler yapılmalı?

Tıpkı el ve yüz bakımı gibi tüm gün vücudun yükünü taşıyan ayakların bakımı da oldukça önemlidir.

Eğer düzenli ayak bakımı yapılmazsa ayak derilerinde sertleşme ve çatlamalar meydana gelir. Bunların ihmal edilmesiyle de nasırlar oluşur. Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak ve ayak sağlığını korumak adına ayak bakımına önem verilmelidir.

Düzenli yapıldığı zaman ayak bakımı çok zaman almamakla birlikte ayakları pürüzsüz ve yumuşacık hale getirir.  Gerekli araçlarla evde kolayca ayak bakımı yapmak mümkündür.

Ayak peelingleri ayak bakımı için oldukça etkili bir yöntemdir. Ayakların ölü deriden arınmasına ve yorgunluğundan kurtulup daha canlı bir hale gelmesine yardımcı olur.

Haftada bir veya iki kez peeling yapmak yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra her gün düzenli olarak ayağın kuruluk derecesine uygun nemlendiriciler ve yağlar sürmek ayağın nemini kazanmasına yardımcı olur.

Daha sert deriye sahip özellikle de nasırların oluştuğu ayaklar da ise peeling tek başına yeterli olmayabilir. Böyle durumlarda ayak rendesi veya ayak törpüsü kullanılmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bu ürünleri kullanırken ayağı tahriş etmekten kaçınılmalıdır. Ayak rendesi tek yönde ve çok bastırmadan kurumuş deriye uygulanmalıdır.

Bunu yaparken ayağın temiz ve nemli olmasına dikkat edilmelidir. Doğrudan kuru cilde uygulamak deriyi daha da tahriş edecektir. Ayak törpüsü de aynı şekilde kullanılabilir.

Rende ve törpü çok gerekli olmadığı sürece üst üste çok fazla kullanılmamalıdır. Bu da ayağı tahriş edebilir ya da ayağın bu ürünlere fazla alışmasına neden olabilir. Rende veya törpü kullanıldıktan sona yine ayağın yumuşaması ve nemini kazanması için nemlendiriciler ve yağlar kullanılmalıdır. Krem ve yağları masaj yaparak uygulamak ayağın yorgunluğunun giderilmesinde de faydalı olacaktır.

YORUM YAP
YORUMLAR