YOK ARTIK! AYAKKABI KUTULARINDAN ÜNİVERSİTE YAPTIK DİYE GÖSTERDİKLERİ FOTOĞRAF MAKEDONYA’DA TİYATRO BİNASINA AİT ÇIKTI!

17 ARALIK OPERASYONUNDA DÖNEMİN HALK BANKASI GENEL MÜDÜRÜ SÜLEYMAN ASLAN’IN EVİNDE AYAKKABI KUTULARINDA BULUNAN PARALARLA ÜNİVERSİTE KURULDUĞU İDDİA EDİLDİ.

Star Gazetesi, bugün manşetinde 17 Aralık operasyonunda dönemin Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde ayakkabı kutuları içinde bulunan 4.5 milyon dolar ile Balkan Üniversitesi'nin kurulduğunu iddia etti ve manşetinden üniversiteye ait olduğu iddia edilen bir resim yayınladı. Ancak yayınlanan resim üniversite binası değil Makedonya’nın başkentindeki bir tiyatro binasına aitti. Sosyal medyada olayın tepki çekmesi üzerine Star Gazetesi'nde haberi yapan muhabir yine Twitter üzerinden fotoğrafın 'sehven' kullanıldığını söyledi.

 

Süleyman Aslan, 17 Aralık sürecinde evinde bulunan paraların yurtdışındaki bir üniversite ve Türkiye’deki bir imam hatip için toplanan bağış parası olduğunu ileri sürmüştü.

 

Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutuları içindeki paralar polisler tarafından böyle taşınmıştı.

 

Star Gazetesi de bugün ‘İşte ayakkabı kutusu’ başlığıyla manşete taşıdığı haberinde bu parayla Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yapılan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin inşaatının bitme aşamasına geldiğini yazdı.

 

Ancak “İnşaat halinde yakında tamamlanacak” ara başlığıyla verilen üniversiteye ait görsel ise Üsküp’te 1977 yılında yapılan bir tiyatro binasına ait çıktı.

 

'SEHVEN'

Haberin altında imzası bulunan  Kemal Gümüş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu fotoğrafın sehven kullanıldığını savundu.

 

KAYNAK: HÜRRİYET

YORUM YAP
YORUMLAR