YALOVA VALİSİ'NİN HATIRLATTIĞI FOTOĞRAF: ATATÜRK'ÜN ÖĞRETMENE SAYGISI!

YALOVA VALİSİ'NİN AZARLADIĞI ÖĞRETMENİN HAYATINI KAYBETMESİ ÜZERİNE SOSYAL MEDYADA VALİYE TEPKİ YAĞIYOR. ATATÜRK'ÜN ÖĞRETMENE SAYGISINI GÖSTEREN BİR FOTOĞRAF İSE BEĞENİ REKORU KIRIYOR...

CUMHURBAŞKANI ATATÜRK ÖĞRETMENİN ARKASINDA AYAKTA, ÖĞRETMEN KÜRSÜDE OTURARAK DERS ANLATIYOR!

 

Yalova'da yaşananlar, mevki, makam sahibi değil insan olabilmenin önemini bir kere daha gösterdi. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçtiğimiz hafta Termal Fen Lisesi’nde, dersanede kıyafetlerini beğenmediği için azarlayarak sınıftan kovduğu öne sürülen öğretmen Halil Serkan Öz kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesine tepkiler bitmiyor.

 

İncelemelerde bulunmak için gittiği okulda öğretmeni öğrencilerinin önünde azarlayıp ölümüne yol açan acılı sürecin başlamasına sebep olan Vali Selim Cebiroğlu'na tepkiler çığ gibi büyürken valinin istifası için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

 

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun hakaretine maruz kalan Halil Serkan Öz isimli öğretmenin, dün düzenlenen ‘öğretmene saygı yürüyüşü’nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi üzerin Twitter’da YalovaValisiİstifaEt etiketiyle

kampanya başlatıldı.

 

"DİLENCİ, EŞEKBAŞI, ANARŞİST"

 

Cebiroğlu, Öz’e sınıf içerisinde, “Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler” sözleriyle çıkışmış, diğer öğretmen ve okul müdürlerini de ‘eşekbaşı, anarişist’ gibi ifadelerle azarlamıştı.

 

Twitter’da başlatılan kampanyaya yurttaşların yanısıra, eğitim sendikaları ve sivil toplum örgütlerinden de destek yağıyor.

 

GÖSTERİDE FENALAŞIP HAYATINI KAYBETTİ

 

Öz, dün valinin tavrını protesto amacıyla düzenlenen ‘Öğretmene Saygı Yürüyüşü‘nde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılıp, kalp krizi geçirdiği anlaşılan Öz hastaneye yetiştirilemeyerek yaşamını yitirmişti.

 

BÜYÜK TEPKİ

 

Vali konu ile ilgili üzgün olduğunun açıklamasını yaparken valiye tavrı nedeniyle gösterilen tepkinin boyutları daha da artmaya başladı.

 

İbrahim Varlık ‏@ibrahimvarlik 

Biraz insanlık onurun varsa, az biraz içinde vicdanın kaldıysa #YalovaValisiİstifaEt

 

TerbiyesizHerif ‏@TerbiyesizHerif 

Toplumun uygarlık düzeyi öğretmene verdiği değerle ölçülür -Atatürk Bana 1 harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum Hz Ali #YalovaValisiİstifaEt

 

Ahmet Ümit ‏@baskomsernevzat

Sadece kurşun öldürmez; bayağlık da öldürür, hakaret de öldürür, cahalet de öldürür...#HalilSerkanÖz #YalovaValisiİstifaEt

 

Çiğdem ‏@bozkrdkiagac 

Kıyafeti için azarladın,Kefen giydi.Mutlu musun ..Seni Yalova da istemiyoruz..!! #YalovaValisiİstifaEt

 

#YalovaValisiİstifaEt mesin.. Öğrencilerin şahit olduğu bir mahkemede "Başkalarının intiharına alenen sebep olmaktan YARGILANSIN !"

 

İnternette dolaşan Atatürk fotoğrafı

 

Bu talihsiz olay sonrasında Atatürk'ün oturur vaziyette bir öğretmenin arkasında dersi ayakta izlediği görüntüler sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

YORUM YAP
YORUMLAR