Yağlı ciltlere nasıl bakım yapılmalı?

Yağlı ciltler, ayrı bir özen ister. Aşırı salgılanan sebum yüzünden genişleyen gözenekler, siyah nokta oluşumuna zemin hazırlar.

 Makyaj, salgılanan yağ yüzünden ilk yapıldığındaki gibi durmaz. Yağlı cilt bakımı yapılmadığında renkler dağılabilir ve cilt makyajı "kusabilir". Parlaklık sorunu da cabası! Yağlı ciltler için bu problemlere çözüm bulmak aslında çok da zor değil!

Yağlı ciltler için, kalıcı bir makyaja sahip olmak zorlayıcı olabilir. Sabah yaptığın kusursuz makyajın gün boyu yüzünde kalabilmesi için bazı önlemler alman gerekir. İyi haber şu ki, yağlı cilt fondöten, yağlı ciltler için pudra gibi güzellik departmanlarında yağlı ciltlere uygun bir sürü makyaj malzemesi var!  Makyaj çantana atacağın stratejik makyaj malzemeleri ile yağlı cildin sorun olmaktan çıkacak!

Yağlı Cilt Nedir?


yağlı cilt nedir?
 

Yağlı cilt, sebum üretimi daha fazla olan cilt tipine verilen isimdir. Yağlı cilde doğru bakım yapılmadığında sebum üretimi cilt yüzeyine parlak ve yağlı bir görüntüye sebep olur. Sebum üretimini dengelemek içn doğru bakım ürünleri kullanmalı, yağlı ciltler için bakım önerilerini araştırmalısın.

Cildin en çok yağlanan bölgeleri genellikle T bölgesidir. Alın, burun ve çene bölgesi en çok sebum üretiminin görüldüğü yerlerdir. Aynı zamanda yağlı ciltlerde genellikle geniş gözenek sorunu da görünür. Bunu engellemek için yağlı ciltler için tonik kullanmalısın.

Yağlı Ciltler İçin Öneriler
 


Yağlı Ciltler İçin Öneriler
 

Yağlı cilde sahip olanların aklından tek bir soru geçiyor: Yağlı cilt bakımı nasıl yapılır?

Yağlı ciltler için bakım önerileri isteyenler öncelikle cilt temizliğine dikkat etmelidir. Yağlı cildini temizlerken cildini tahriş edecek ovalama hareketlerinden kaçınmalı, cildine nazik davranmalısın. Bakım rutininde kullandığın tüm ürünlerin de yağlı ciltlere uygun ürünler olduğuna dikkat etmelisin.

Yağlı Cilt İçin Gözenek Sıkılaştırma
 


Yağlı Cilt İçin Gözenek Sıkılaştırma
 

Şimdi seninle paylaşacağımız tarifi uyguladığında, bize binlerce kez teşekkür edeceksin! Eşit miktarda maden suyu, gül suyu ve birkaç damla limonu karıştırıp fısfıslı bir şişeye koy. Bu karışımı her gün ferahlamak istediğinde cildine birkaç kez uygula. Gözeneklerinin günden güne küçüldüğünü ve cildinin sağlıkla parladığını göreceksin. 'Yağlı cilt nasıl kurutulur?' diye merak edenler maden suyu tarifini mutlaka bir kenara yazmalı.

Mutlaka cildini nemlendir


Yağlı Ciltlere Bakım Nasıl Yapılır?
 

Yağlı ciltlerin en çok yaptığı hatalardan biri nemlendirici kullanmamaktır. Cildinin sebum üretimini dengelemek için mutlaka günde iki kere nemlendirici kullanmalısın. Yağlı ciltler için nemlendirici seçerken mutlaka mat bitişli olmasına ve yağlı cilde uygun olmasına özen göstermelisin. Makyaja başlamadan önce de nemlendirici sürerek makyajının daha kalıcı olmasını sağlayabilirsin.

Makyajını çıkarmadan uyuma


Makyajını çıkarmadan uyuma
 

Yağlı ciltlerin geniş gözenek problemini azaltmak için cildini temiz tutmalısın. Makyajını çıkarmadan uyuduğun gecelerde, makyajın gözeneklerine dolarak gözeneklerin daha büyük görünmesini sağlar, cildinde siyah nokta ve sivilce oluşumuna sebep olur. Yağlı ciltlerin zaten sivilceye yatkın bir yapısı olduğu için makyajını temizlememek sana sivilceli bir yüz olarak geri dönecektir.

YORUM YAP
YORUMLAR