VİDEO HABER-FRANSA'DAKİ SALDIRIDA ÖLÜ SAYISI 80'E ÇIKTI. VE İŞTE SALDIRGANIN MİLLİYETİ!

FRANSA'NIN NİCE ŞEHRİNDEKİ SALDIRIDAN SONRA IŞİD YANLISI SOSYAL MEDYA HESAPLARININ OLAYLA İLGİLİ SEVİNÇ PAYLAŞIMLARI YAPTIĞI GÖRÜLDÜ. BU ARADA YENİ BİR VİDEODA DEHŞET KAMYONUNUN SALDIRISI ÇOK NET GÖRÜLÜYOR.

NİCE'İ KANA BULAYAN TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU!

 

Fransa’nın Nice kentinde yerel saatle 22.30'da, bir kamyonun Bastille Günü’nü kutlamalarında havai fişek gösterisini izleyen kalabalığın içine daldı. Olayda en az 80 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, 120'den fazla da yaralı bulunduğu aktarıldı. Görgü tanıkları, silah sesleri duyduklarını aktardı.

 

Beyaz renkli kamyonun daha fazla kişiyi öldürmek amacıyla zigzag çizerek ilerlediği ifade edilirken, şoförün özellikle aileleri hedef aldığı kaydedildi. Kamyon sürücüsünün öldürüldüğünü açıklayan Fransa İçişleri Bakanlığı, saldırganın yalnız çalışıp çalışmadığının araştırıldığını belirtti. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Pierre-Henry Brandet, güvenlik güçlerinin olayı araştırdığını söyledi. Saldırıyla ilgili terör soruşturması başlatıldığı ifade edildi.

 

Yaşananların ardından yetkililer, Nice sakinlerine oldukları yerde kalmaları çağrısında bulunurken, kent genelinde 'seferberlik' hali başladı. Saldırı alanı yakınlarında yaşayan birçok Nice sakini, kapılarını sokakta kalanlara açtı.

 

Sosyal medyada #portesouvertesnice etiketi altında buluşan Nice sakinleri, sokakta kalanları evine aldı.

 

04.23 ‘ÖLÜ SAYISI 80’E ÇIKTI’

 

iTELE, Nice’teki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 80’e çıktığını duyurdu.

 

04.21 HOLLANDE, NICE HALKINA DAYANIŞMA DİLEKLERİNİ İLETTİ

 

Fransa Başbakanı Manuel Valls’le birlikte kriz masasında toplantıya katılan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Nice halkına dayanışma dileklerini ve desteğini dile getirdi. Hollande’ın yerel saatle 04.30’da bir açıklama yapması bekleniyor.

 

04.17 'SALDIRGAN TUNUS KÖKENLİ'

 

Nice Matin gazetesi, 31 yaşındaki saldırganın Tunus kökenli olduğunu aktardı.

AFP de polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırganın üzerinden Tunus kimliği çıktığını kaydetti.

 

04.11 BELÇİKA DIŞİŞLERİ BAKANI: BARBARCA

 

AB Komisyonu Başkanı Donald Tusk, Avrupa’nın şiddet ve nefretle mücadele eden Fransız halkının ve hükümetinin yanında olduğunu söyledi.

 

Tusk’la birlikte Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’da bulunan Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders de saldırıyı ‘barbarca’ olarak nitelendirdi.

 

03.58 PARİS’TE BAYRAKLAR YARIYA İNECEK

 

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Nice’te hayatını kaybedenler anısına kentteki bayrakların yarıya indirileceğini söyledi.

 

03.52 İSPANYA’DAN SINIR ÖNLEMİ

 

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, Nice’teki saldırının ardından İspanya’nın Fransa sınırındaki önlemleri artırdığını açıkladı.

 

03.26 BELEDİYE BAŞKANI: 77 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Nice Belediye Başkanı ve Provence-Alpes-Côte d'Azur bölgesinin başındaki isim olan Christian Estrosi, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 77 olduğunu söyledi.

 

02.44 IŞİD DESTEKÇİSİ HESAPLARDAN KUTLAMA

 

Nice'te meydana gelen saldırıyı üstlenen olmazken, IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarının yaşananlarla ilgili kutlama yaptığı belirtildi. Güvenlik uzmanları, sivillerin hedef alınmasının IŞİD'in izlerini taşıdığını kaydetti.

 

02.19 ‘YARALILARDAN 50’SİNİN DURUMU AĞIR’

 

Yerel medya Nice Matin, saldırıda yaralandan 50’nin durumunun ağır olduğunu söyledi. Gazete, polisin saldırının gerçekleştirildiği kamyonda silah ve el bombaları da bulunduğunu aktardı.

 

01.53 ‘SALDIRGANIN YALNIZ OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR’

 

Kalabalığın arasına dalarak onlarca kişinin ölümüne sebep olan sürücünün öldürüldüğünü doğrulayan İçişleri Bakanlığı, saldırganın yalnız hareket edip etmediğinin araştırıldığını ifade etti.

 

01.22 ŞULE BUCAK: ‘KAMYON KALABALIĞIN ÜZERİNE SÜRDÜ, SİLAH SESLERİ GELDİ’

 

Fransa'nın Nice şehrinde düzenlenen ve en az 30 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya şahit olan eski CHP Genel Sekreteri Şule Bucak, beyaz bir kamyonetin kalabalığın üstüne sürdükten sonra, silah sesleri geldiğini söyledi.

 

Yaşananları olay yerine bakan bir balkondan izlediğini aktaran Bucak, yerlerde hala ölüler olduğunu ifade etti.

 

01.19 HOLLANDE PARİS’E DÖNÜYOR

 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Nice’teki saldırının ardından güneydeki gezisinden başkent Paris’e döndüğü belirtildi.

 

01.13 ‘ATEŞ AÇILDI’

 

AP’ye konuşan Wassim Bouhlel adındaki bir Nice sakini, kamyonun kalabalığın içine sürdüğünü ve ardından bir adamın silahla ateş etmeye başladığını gördüğünü söyledi.

 

01.08 ’ÇOK İNSAN ÖLDÜ, 100’E YAKIN YARALI VAR’

 

Yerel polis yapılanması Alpes-Maritimes’ten Sebastien Humbert, BFM TV’ye yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin öldüğünü, 100 civarında kişinin de yaralandığını söyledi. Humbert de kamyon sürücüsünün öldürüldüğünü ifade etti.

 

01.06 ‘KAMYON SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜRÜLDÜ’

 

Fransız Le Parisien, ismini vermek istemeyen bir kaynağa dayandırdığı haberinde, kalabalığın içine süren kamyonun sürücüsünün öldürüldüğünü iddia etti.

 

Nice Belediye Başkanı ve Provence-Alpes-Côte d'Azur bölgesinin başındaki isim olan Christian Estrosi, bir kamyonun kasıtlı olarak kalabalığın üzerine sürülmesi sonucunda onlarca kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

 

Nice Matin gazetesi muhabiri, “Burada kan içinde insanlar var, muhtemelen her yerleri yarayla kaplı” derken; yaşananlar sırasında olay yerinde olduğunu belirten ABD’li bir görgü tanığı, ‘araçta sadece sürücü olduğunu ve aracın kasıtlı olarak tam hızda gittiğini’ ifade etti.

 

Sputnik

 

NİCE'DEKİ SALDIRIDA TERÖRİST KAMYONUN SALDIRI ANI GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ VİDEONUN ÜSTÜNE TIKLAYIN

YORUM YAP
YORUMLAR