Usta oyuncuya Corona Virüs teşhisi vefatından sonra konabildi

Malatya’da çekimleri süren ‘Zalo’ isimli sinema filminin oyuncularından Halil Kumova’nın ani ölümünden sonra yapılan corona virüsü testinin pozitif çıktığı öğrenildi. 

Halil Kumova rahatsızlanmadan önce 'Zalo' filminin setinde görülüyor.

Malatya'nın Arapgir ilçesinde Cevat Çobanlı Paşa Konağı'nda çekilen Zalo filminin setinde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede vefat eden oyuncu Halil Kumova'ya Corona Virüs bulaştığı tesbit edildi.

Zatürreye bağlı nefes alamama sorunu yüzünden yaşamını yitiren 64 yaşındaki usta oyuncuya, hastaneye kaldırıldığında yapılan testin sonucunda Corona Virüs ile enfekte olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine film setinde çalışan herkese Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuarı'nca değerlendirilmek üzere PCR testi yapıldı.

Sinema filminde Zalo Ağa'yı canlandıran Sermiyan Midyat, laboratuar sorumlusu Profesör Doktor Yusuf Yakupoğulları'nın kaşesini taşıyan kendisiyle ilgili 'Negatif' test sonucunun raporunu instagram hesabından paylaştı.

Sermiyan Midyat altına da şöyle yazdı:

“Değerli oyuncu abimiz ve rol arkadaşım Halil Kumova'nın vefat nedeni 'şiddetli zatürreye bağlı solunum yetmezliği ve Covid19 olası vaka' şeklinde belgelenmiştir.

Bu sebeple şahsıma da yapılan Covid 19 test sonucum negatif olarak çıkmıştır, Kamuoyunun bilgisine sunarım. Saygılarımla.”

Öte yandan, yapımcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini Necati Aslan'ın yaptığı film ekibindeki 4 çalışanda daha test sonucunun 'Pozitif' çıktığı öğrenildi.

YORUM YAP
YORUMLAR