ÜNLÜ SANAYİCİ RAHMİ KOÇ'TAN BİLAL ÖZCAN'A: DEMEÇ VE FOTOĞRAF ÜCRETE TABİDİR!

21 YIL ÖNCE YİTİRDİĞİMİZ VEHBİ KOÇ'UN KURDUĞU VAKFIN DÜN GECE DÜZENLENEN ÖDÜL TÖRENİNDE İLGİNÇ ANLAR YAŞANDI. KOÇ HOLDİNG ONURSAL BAŞKANI RAHMİ KOÇ KONUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ. 100 BİN DOLARLIK ÖDÜLÜ KİM KAZANDI?

16. VEHBİ KOÇ ÖDÜLÜ'NÜN SAHİBİ PROFESÖR DR. ZEYNEP AHUNBA OLDU!

 

Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu; 16. Vehbi Koç Ödülü'ne, kültür alanındaki çalışmaları ile Profesör Dr. Zeynep Ahunbay'ı lâyık gördü.

 

Vehbi Koç Vakfı’nın her yıl sırasıyla kültür, eğitim ve sağlık alanında verdiği Vehbi Koç Ödülü’nün bu yılki sahibi, Koç Ailesi üyelerinin ve konukların katıldığı törende açıklandı. Levent’teki İş Sanat Kültür Merkezi’nde dün akşam gerçekleşen törene kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

 

Canlı müzik eşliğinde kokteyl ile başlayan davette Vehbi Koç’un kızı Semahat Arsel ile oğlu Rahmi koç ve torunları Ömer Koç ile Ali Koç konuklarla yakından ilgilendiler...

 

İş, medya ve sanat dünyasından konuklar açık büfeden yemek ikramının ardından tören salonuna geçtiler.

 

Burada düzenlenen törenle Profesör Dr. Zeynep Ahunbay, bu sene kültür alanında verilen 15’inci Vehbi Koç Ödülü’nü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un elinden aldı.

 

PROFESÖR DR. ZEYNEP AHUNBAY KİMDİR?

 

İTÜ Mimarlık Fakültesinden 1970'de yüksek mühendis-mimar olarak mezun olan Ahunbay, 1971'de İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Tarihi ve Restorasyon Kürsüsüne asistan oldu.

 

Yüksek lisans eğitimini İngiltere'de tamamladı. 1980 yılında aldığı doçentlik unvanından sonra; "Mimar Sinan'ın Eğitim Yapıları" konulu çalışmasıyla Aralık 1988'de profesörlüğe yükseltildi. İTÜ Mimarlık Fakültesinden 2013'de emekli oldu.

 

İstanbul ve Anadolu'da çeşitli anıtların, alanların korunması için araştırmalar ve uygulamalar yaptı. 1977-1991 yılları arasında Side'de Prof. Dr. Jale İnan'ın yürüttüğü çalışmalar kapsamında Apollon Tapınağının kalıntılarının belgelenmesi ve ayağa kaldırılması, İstanbul Karasurları ve çevresinin Kültür Envanteri, Karasurlarının Yedikule bölümünde T1-T5 kuleleri arasının restorasyonu, Ayasofya'nın güneybatı köşesinin restorasyonu, Zeyrek Camii çatı ve cephe restorasyonları bu kapsamda anılabilir.

 

TMMOB Mimarlar Odası, ICOMOS Türkiye ve Europa Nostra üyesidir. Halen Ayasofya, Diyarbakır Ulu Cami gibi anıtların bilim kurulunda görev yapmaktadır.

 

ÖDÜL MİKTARI 100 BİN DOLAR
 

Vehbi Koç Vakfı, kurucusunun yaşamı boyunca gerçekleştirmek istediği bir proje olan Vehbi Koç Ödülü’nü 2002 yılında hayata geçirmiştir.

 

Ülke yararına hizmetler veren, katkıda bulunan kişi ve/veya kurumları desteklemeyi sosyal bir sorumluluk ve onurlu bir görev sayan Vakıf, Vehbi Koç Ödülü ile topluma değer katan, örnek olan hizmetleri tanıtmayı ve ödüllendirmeyi amaçlamaktadır.

 

Ülke yararına hizmetler veren, katkıda bulunan kişi ve kurumlara kucak açmayı, desteklemeyi, sosyal bir sorumluluk, onurlu bir görev sayan Vehbi Koç Vakfı, "Vehbi Koç Ödülü" ile, "Topluma değer katan, örnek olan hizmetleri tanıtmayı ve ödüllendirmeyi" amaçlıyor. 

Ödülü alacak kişi veya kurum, söz konusu alanın önde gelen bilim adamları ve uzmanlarından oluşan bir Seçici Kurul’un önereceği üç aday arasından, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu tarafından seçilmektedir. Ödül, 100.000 $ olarak belirlenmiştir. 

 

VEHBİ KOÇ ÖDÜLÜNÜ KİMLER KAZANDI?

 

·              2016 - Sağlık: Prof. Dr. Kamil Uğurbil 

 

·              2015 - Eğitim: Prof. Dr. Ali Nesin ve Matematik Köyü Projesi

 

·              2014 - Kültür: Prof. Dr. Zeynep Çelik

 

·              2013 - Sağlık: Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil

 

·              2012 - Eğitim: Prof. Dr. Nermin Abadan Unat

 

·              2011 - Kültür: Prof. Dr. Filiz Ali ve Uluslararası Ayvalık Müzik Akademisi

 

·              2010 - Sağlık: Prof. Dr. Turgay Dalkara

 

·              2009 - Eğitim: Prof. Dr. Türkan Saylan

 

·              2008 - Kültür: Prof. Dr. Mehmet Özdoğan

 

·              2007 - Sağlık: Prof. Dr. Aziz Sancar

 

·              2006 - Eğitim: Nuri Okutan

 

·              2005 - Kültür: Fazıl Hüsnü Dağlarca

 

·              2004 - Sağlık: Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

 

·              2003 - Eğitim: Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)

 

·              2002 - Kültür: Topkapı Sarayı Müzesi

 

FOTOĞRAFLAR:

 

GÜNGÖR DENİZAŞAN’IN OBJEKTİFİNDEN...

Vehbi Koç Vakfı’nın ödül töreni nedeniyle kokteyl alanında açılan ve Gazeteci Güngör Denizaşan’ın yıllar önce çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Vehbi Koç sergisi’ davetlilerden büyük ilgi gördü...

 

RAHMİ KOÇ VE EROL EVGİN

 

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ödül törenine nedeniyle verilen davete katılan konuklarla yakından ilgilendi. Fotoğrafta Rahmi Koş şarkıcı Erol Evgin ile görülüyor.

 

“DEMEÇ VE FOTOĞRAF PARAYA TABİİ”

 

İşadamı Rahmi Koç, gazeteci Bilal Özcan ve turizmci Nihat Boytüzün ile de ayak üstü sohbet etti... Rahmi Koç, Bilal Özcan’a “Fotoğraf ve demeç paraya tabii” diye takıldı...

 

KONUKLAR CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE AĞIRLANDI

 

Türkiye İş Bankası’nın İş Sanat Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Tören öncesi konuklar, canlı müzik eşliğinde sohbet etme imkanı buldular.

YORUM YAP
YORUMLAR