TURABİ Gİ-DE-CEK!

MAGAZİN DUAYENİ BJİLAL ÖZCAN, SURVİVOR TÜRKİYE YARIŞMASIYLA İLGİLİ BİR OKURUNUN SORUSUNU YANITLARKEN İLGİNÇ BİR SAPTAMADA BULUNDU...

MAGAZİN DUAYENİ BİLAL ÖZCAN'IN BUGÜN GAZETESİNDE YAYINLANAN SON YAZISI...

 

Hangisinde emek fazla?

 

Bugün iki ayrı okur mektubunu cevaplamak istiyorum…

 

-“Çanakkale’den Mehtap hanım şöyle soruyor:

 

“Bilal Bey, siz Turabi’yi beğenmiyorsunuz ama ben TV8’de Survivor All Star’ı onun kazanmasını istiyorum. Hem siz peşin peşin nasıl Turabi’nin diskalifiye olacağını yazıyorsunuz? Siz falcı mısınız?...”

 

-“Değerli okurum, siz çok yaşayın e mi? Ben ne falcıyım, ne de medyumum. O saçmalıklara da inanmam. Ancak, yaşananlara bakıp da önümüzdeki günlerde neler olacağını öngörmek için falcı olmaya gerek yok. Turabi kendisini kazanmaya programlamış. Kaybettikçe devreleri atıyor. En sonunda tüm devreleri yanacak. Mehtap hanım; benim diğer popüler kültür ve televizyon yazarlarından bir farkım var. Ele aldığım konuyla ilgili, sadece son durumu yorumlamam. Gelecekle ilgili öngörülerimi de yazarım. Ama bunu suya bakarak değil, mesleki tecrübeme dayanarak yaparım. Dikkat ederseniz, Küçükyalı sahilinde Adalar’a karşı oturup iki gün üst üste bu köşede yazdıklarımı, gazeteciler Dominik adasına kadar giderek Acun Ilıcalı’nın ve Turabi’nin ağzından alıp yazdılar. O yazılarımı bir daha okursanız ne dediğimi daha iyi anlarsınız. Saygılarımla.”

                                                                                                                             EN ÇOK EMEK HANGİ PROGRAMDA?

 

Tokat’tan Kadir Adalı ekranlardaki iki komedi programıyla ilgili bir mail yazmış. Kısaca şöyle soruyor: “…Bilal Bey, size göre ‘Güldür Güldür’ mü yoksa ‘Komedi Türkiye’ programı mı daha çok emek verilerek hazırlanıyor?”

 

“Değerli okurum ekranda başarıya ulaşan her yapımın ardında çok büyük bir insan emeği olduğunu her izleyicinin bilmesi gerekiyor. ‘Güldür Güldür’ programının yazar ekibinin çok çalıştığı gözden kaçmıyor. Basit ama çok komik yazıyorlar. Oyuncuların ise rollerine çok fazla tekrar yapmadan hazırlandıkları belli oluyor. Çünkü o skeçler doğaçlama oynamaya imkan veriyor. ‘Komedi Türkiye’de ise durum biraz daha farklı. Skeçler oyuncular için daha zorlayıcı. Oyunculuğun daha çok gerektiği ve daha sağlam oyunlar. Bir de ‘Komedi Türkiye’nin dekor, kostüm, makyaj çalışmaları çok daha iyi… 

 

Bilal Özcan

YORUM YAP
YORUMLAR