Tembeller için zayıflama yöntemleri

Kilolarınızdan çok sıkıldınız, kendinizden nefret eder hale geldiniz ancak onlardan kurtulmak için harekete geçemiyorsunuz, değil mi? Merak etmeyin, sizi bile canlandıracak tavsiyelerimiz var!

Zayıflamış halinizin hayalini kurun

Aslına bakarsanız, bu dünyadaki her icat ve değişim bir hayalle başladı. İmrenerek baktığınız 20, 30 kilo vermiş insanlar önce hayal ettiler. Siz neden bunu yapmıyorsunuz? Hem de tam tembellere göre, oturduğunuz yerden hayal kuracaksınız! Elinizdeki telefonu bırakın, sakin bir yere oturup sadece 5 dakika zayıflarsanız neler olacağını düşünün. Biz size hemen birkaç örnek verelim:

  1. Denize gittiğinizde oranızı, buranızı saklamak zorunda kalmayacaksınız.
  2. Herkese mahçup bir şekilde neden kilo aldığınızı anlatmayacaksınız.
  3. Mideniz küçülecek, daha çabuk doyacaksınız, yiyecek masrafınız azalacak.
  4. Buradan arttığınız parayla tatile gidecek, yeni kıyafetler alacaksınız.
  5. Bir kıyafet beğenince, satış görevlisine ‘Bunun büyük bedeni var mı?’ demeyeceksiniz.
  6. Beğendiğiniz erkeğin karşısına gururla çıkacak, kendinizle övüneceksiniz.

Reklamların tuzağına düşmeyin

Televizyonda yiyecek, içecek reklamları olur; hiç aklınızda yokken canınız çeker. Zaten iradeniz zayıf, dayanamayıp yersiniz ve pişman olursunuz. Çözüm mü? Kitap okumaya başlayın! Kitaplarda reklamlar yoktur, sizi yoldan çıkarmaz. Hatta aklınızı başka yöne kaydırdığı için yiyecekten uzaklaştırır. Sonuç mu? Hem hem genel kültürünüz artar, hem kilo verirsiniz.

Erken uyuyup diyeti sürdürün

Tam tembellere göre bir önerimiz var: Erken uyumaya çalışın. Gece geç saatlere kadar ayakta kalırsanız karnınız acıkır, ufak tefek atıştırmaya başlarsınız ve sonuçları biliyorsunuz: Kilo alırsınız, istediğiniz kıyafetleri giyemezsiniz. Zaten bilimsel olarak, 23.00- 05.00 saatleri arasında uykuda olmak gerekiyor ki hem dinlenin hem kilo verin. Erken uyumak, gece atıştırmalarından kurtulmaya yardım eder. Uykuya dalmayı kolaylaştırmak için rezene, melisa, papatya gibi bitki çayları veya ayda 4 kiloya kadar yağdan verdiren tarçınlı süt içebilirsiniz.

Vücudunuzu ve ruhunuzu besleyin

Cips, çikolata, kurabiye, kola gibi aklınıza gelebilecek her türlü zararlı tüketim aslında alışkanlıktır, beyninizi kodladığınız için bunları yemek istersiniz. Oysaki, hayatınızda biraz yenilik yaptığınızda yedikleriniz gibi kilonuz da değişecektir. Canınız sıkılınca, yalnız hissedince hemen yemeğe sarılmak yerine ruhunuzu beslemeyi deneyin. Nasıl mı? Mis kokulu duş jelleri kullanarak acele etmeden keyifli bir banyo yapın. Cildinizde siyah nokta veya sivilce var mı? Tam zamanı, yemekten uzaklaşmak için evde cilt bakımı ile kendinizi şımartın.

YORUM YAP
YORUMLAR