Tek gecelik ilişki yaşamak normal mi?

Erkek dünyasında oldukça yaygın olan tek gecelik kaçamaklar, kadınlar arasında da hızla yaygınlaşıyor.

Tek gecelik ilişki nedir?

Hiçbir duygusal bağ olmayan bir insanla,sadece seks  ve cinsellik odaklı yaşanan ve devamı olmayan ilişki türüne tek gecelik ilişki denir.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

İnsanlar neden tek gecelik ilişki yaşarlar?

*Duygusal boşluk

*İntikam hisleri

*Kıskandırmak

*Değişiklik isteği

*Psikolojik bozukluklar (seks bağımlılığı,kişilik bozukluğu,mani v.d)

*Beğenilmek ve arzulanmak isteği

Nedenleri ile insanlar bir gecelik kaçamaklar yapıyorlar. Çok farklı nedenlerle tek gecelik aşk yaşayan insanlar duyabilirsiniz ama, temel nedenler yukarıda saydığımız şekilde özetlenebilir.

 

Tek gecelik ilişkinin riskleri neler?

Tek gecelik kaçamaklara ilişkin şu  konuları  göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz;

-Tek gecelik ilişki,sizi her şeyi tüketme eğilimine sokar; Özellikle alışkanlık haline getirilen tek gecelik ilişkiler; Aşkın,sevginin ve en önemlisi paylaşmanın verdiği mutluluğun yerini asla doldurmazlar. Geçici zevkler için yaşanan tek gecelik kaçamaklar, ileride daha büyük boşluklara ve psikolojik sorunlara neden olabilir.

-Hastalık kapma riskiniz artar; AIDS, Hepatit, Genital Herpes gibi hastalıklar başta olmak üzere,cinsel yolla bulaşan hastalıklar kapabilirsiniz.

-Can güvenliğiniz tehlikeye girebilir; Daha önce hiç tanımadığınız, psikolojik ve fiziksel sağlık düzeyini bilmediğiniz birisiyle yaşayacağınız tek gecelik ilişkide şiddet görme, daha kötüsü ölüm riski yaşama ihtimaliniz daha yüksektir.

-İş ve sosyal yaşamınız olumsuz etkilenebilir;Tek gecelik ilişki yaşanılan erkek tarafından maruz kalınan şantaj, erkeğin tek gecelik ilişkiyi ileriye taşımak konusundaki ısrarcı tavırları, yaşamınızı ve işinizi tehdit eder hale gelebilir. Hemen bir örnek vereyim; Tek gecelik ilişki yaşadığı erkeğin ısrarla devam etmek istemesi, her gün işyerine gelmesi nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kalan kadınlar oluyor.

 

Tek gecelik ilişki normal mi?

Geldik konunun en tartışmalı bölümüne... Bir kısım insan için tek gecelik ilişki iffetsizlik sembolü iken,bir kısım insan bazı nedenler var ise, bunun gayet doğal olduğunu savunmaktalar.Kimse kimsenin namus savunucusu veya ahlak bekçisi değil.Tek gecelik ilişki yaşayan bir kadın, eğer bunu içselleştiriyorsa ve özsaygısını yitirmemişse, bence ortada diğer insanları ilgilendirecek bir sorun yoktur.

Eğer bir kadın, yaşadığı tek gecelik ilişkiden dolayı pişman ise,kendisine saygısını yitirmişse, psikolojik olarak bir travma yaşıyor ise, hata olarak gördüğü tek gecelik kaçamaktan ders alıp hayatına devam etmelidir.

Tek gecelik ilişkiden kaynaklanan pişmanlık, üzüntü, vicdan azabı gibi olumsuz duygularla baş edilemiyorsa profesyonel bir destek alınmalıdır.

 

Özetle;Kimse kimseyi bir şeylerle etiketlememeli,başka hayatlara saygı duymalı.

Tek gecelik ilişki yaşamak isteyenlere önerilerimiz ise; 

-Mutlaka korunun(Sizin korunmanızın yanı sıra erkeğin kondom kullanması çok daha önemli)

-Yeni tanıştığınız biriyse kesinlikle evine gitmeyin.

-Bir arkadaşınızı konuyla ilgili bilgilendirin(gittiğiniz yer,birlikte olduğunu erkeğin ismi v.b)

-Hijyen kurallarına uyun.

-Mümkünse kişisel detaylarınızı  paylaşmayın(gerçek adınız,işiniz,adresiniz,telefon numaranız v.b)

-Gece bittiğinde uygun bir bahane ile yanından ayrılın.

 

YORUM YAP
YORUMLAR