Tek Bir Öpücük Bakın Neler Neler Yapıyor?

Öpücük girmeyen eve doktor girer! Abartılı gibi görünse de gerçekten doğru.

Yaşamımızdaki en zevkli deneyimlerden biri olmanın yanı sıra, öpüşmek aslında bize daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam sürmemize yardımcı olan birçok yarar sağlıyor. İşte öpücüğün yaşam kalitesi üzerindeki etkisi.

Tek bir öpücük bakın neler neler yapıyor! İşte daha önce duymadığınız 9 şaşırtan fayda

Alerjiden Uzak Tutar

30 dakika süren bir öpüşme, polen veya tozun neden olduğu saman nezlesi semptomlarını azaltıyor. Yapılan çalışmalara göre iyi bir öpücüğün kanda bulunan immünoglobulin E antikorunun yükseklğini düşürdüğü söyleniyor. Bu antikorlar, sulu gözler, burun akıntısı ve hapşırma gibi alerji semptomlarından sorumlu olan histamin salgılar.

Stresi Atar

Kendizi sık sık stres altında hissediyorsanız, öpmek gerilimi azaltmak için mükemmel bir aktivitedir. Öpüşmek, vücuda doğal bir sakinleştirici etkisi veren oksitosin üretir. Bu kimyasal hormon kafanızdaki karmaşayı durdurur, kaygıyı iyileştirir ve daha rahat hissetmenizi sağlar.

Kalori Yakarsınız

Öpüşme saatte 120 kaloriye varan bir yakma sağlar. Bu elbette egzersizin yerini tutmayacak ancak akşam kaçırdığınız tatlının kalorisini yakmada yardımcı olacaktır. Sadece kuralı unutmayın - sürece ne kadar uzun süre katılırsanız, o kadar fazla kalori yakarsınız.

Daha Genç Görünmenizi Sağlar

Tutkulu bir öpücük, toplamda 34 yüz kasının ve 112 postüral kasın yer aldığı kas koordinasyonu harekete geçirir. Bu kaslar yüzdeki ve boyundaki kırışıklıkları gidermeye, yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur.

Akciğer Hastalıklarını Önler

Normalde dakikada yaklaşık 20 kez nefes alırız. Ama öpüştüğümüzde, bu sayı dakikada 60'a kadar yükseliyor. Bu egzersiz aslında ciğerleriniz için iyidir, çünkü daha fazla havaya maruz kalmasına neden olur. Sonuç olarak, ciğerleriniz güçlenir ve akciğer hastalığına yakalanma şansınız azalır.

Kan Basıncını Düşürür

Öpmek sadece romantik bir şekilde değil, kalp için de faydalıdır. Uzun ve tutkulu bir öpücük kalp atışınızı düzenler, kolesterol seviyesini düşürür ve kan damarlarınızı genişleterek kan basıncını düşürür. Kan dolaşımınız düzeldiğinde, kalbiniz de dahil olmak üzere tüm hayati organlarınız çok daha sağlıklı hale gelir.

Krampları ve Baş Ağrılarını Giderir

Tutkulu bir öpücüğün baş ağrısına ve adet kramplarına da iyi geldiği söyleniyor. Bu yüzden bir dahaki sefere zamanınız olduğunda ağrı kesici veya diğer ilaçları almak için acele etmeyin, bunun yerine iyi, uzun bir öpüşme seansı deneyin.

YORUM YAP
YORUMLAR