Tantrik seks nasıl yapılır?

Hinduizm başta olmak üzere, Budizm ve diğer mistik felsefelerle oluşan Hint geleneği Tantra’nın batı normları ve bilim anlayışına uyarlanmış haline Neotantra, navatantra veya Tantrik seks denir.

Genel  tanımı bu şekilde yapılabilecek Tantrik seksi daha iyi anlayabilmek için elbette Tantra geleneğini araştırmak gerekir...

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Vücuttaki çakralar ve bu çakraların doğru uyarımı sonucu elde edilecek yaşamsal tatmin Tantra felsefesinin temel öğretilerindendir. Ancak son yıllarda popüler olan Tantrik seks, tantrik sevişme teknikleri gibi kavramları açıklamak adına bu yazı da özet ve kısa bilgiler verip kafanızdaki soruları yanıtlamaya çalışacağız.

Tantrik sevişmenin özelliği nedir?

Tantrik seksin temel felsefesi bedenini tanımak,zevk noktalarını öğrenmek ve aynı şekilde partnere bedenini tanıması için yardımcı olmaktır. Bedensel ve ruhsal doyumu sağlayacak en önemli şeyin bedeni ve haz noktalarını öğrenmek ve doğru yöntemlerle uyarmak olduğuna inanılır.

Tantrik seksin temel felsefesi nedir?

Tek eşli yaşayarak (monogami) cinsellikten alınan zevkin ve doyumun sağlanabileceğini, doğru teknikler uygulanırsa cinsel haz için eşi aldatmaya gerek olmadığını savunan bir felsefesi vardır.

Herkes tantrik sevişme tekniklerini kolayca öğrenip uygulayabilir mi?

Tantra anlayışının çok çeşitli uygulayıcı ve öğreticileri vardır... Aslında her tantra eğitmeni ve gurusunun yorumuyla zenginleşen bir felsefedir. Tantrik sevişme teknikleri alanında en bilinen insanlardan birisi gerçek adı Bhagwan Shree Rajneesh olan Osho’dur. Osho’nun öğrencilerinden olan Margot Anand bir diğer ünlü tantrik seks ve masaj uygulamaları hocasıdır.

Her ne kadar kişisel yorumlarla zenginleşen bir felsefe olsa da, Tantra alanında her önümüze çıkan insana itibar edilmemeli,derinlemesine araştırma yapılmalıdır. Alanında yetkinleşmiş bir tantrik sevişme teknikleri uzmanından alınacak eğitimlerle ,tantrik sevişme tekniklerini kolayca uygulamanız mümkün.

Altını çizmek istediğim nokta ise; Tantra veya tantrik seksi cinsel anlamda doyumsuzluğu gidermek veya herkesi seks performansınızla büyülemek için tercih etmemelisiniz. Tantrik seks bedensel, ruhsal ve cinsel uyumu artırarak tek eşle yaşanan cinselliği erdem olarak görür.

Tantrik sevişmede kadın ve erkek neler yapmalı?

Tantrik sevişmede mükemmel orgazm yaşamak için tüyolar şu şekilde sıralanabilir;

1)Dokunuşlara odaklanın; Herhangi bir tabu ve kısıtlama olmadan,eşinizin bedeninizde dokunduğu yerlerden,uyardığı bölgelerden aldığınız hazza odaklanın. Hedefiniz, önyargısız ve utanma duygusu olmadan bedeninizi keşfetmek olmalı.

2) Nefesinize odaklanın; Tantrik sevişmenin en önemli ögesi, çiftlerin birlikte doğru nefes almasıdır. Boşalmadan seks süresini uzatmanın sırlarını öğrenmek isteyen çiftler mutlaka doğru nefes alma teknikleri öğrenmesi gerekir.

3)Keşfetmek için kontrolü partnerinize bırakın;Seks esnasında karşılıklı aksiyonları hepimiz yaparız...Örneğin öpüşme esnasında partnerimiz bizi aktif olarak öperken, biz de onu öperiz.Tantrik sevişme tekniklerinde ,bedeninizi tanımanız için bunu bir iki dakikalığına yapmamanız öneriliyor.Yani; Bırakın erkek sizi öpsün,tepkisiz bir şekilde onun sizi öpme anına odaklanın.dilini dudaklarını hissedin ve zevk bölgelerinizi keşfedin.

4) Cinsel birleşme olmadan birbirinize en az 60 dakika masaj yapın; Sürekli tekrar ettiğim üzere,tantrik sevişmenin temelini bedenini keşfetmek oluşturuyor...Bu keşfi sağlıklı yapmak için çiftin seks yapmadan birbirine genital bölgeleri de uyaran masaj yapması öneriliyor. Bu masajda ne kadar kendinizi rahat bırakırsanız, o oranda hassas bölgelerinizi keşfedebilirsiniz.

5) Tabularınızı yıkın; Sağlıklı bir cinsellik için karı kocanın seks hakkında samimi bir yaklaşım göstererek tabuları yıkması tantrik seksin en önemli unsurudur. Seksten beklentiler, cinsel korku ve kaygılar, zevk alınan şeylerden utanmadan eş ile paylaşmak gibi konular tabuları yıkmaya ve açık seks iletişimine örnek olarak verilebilir.

YORUM YAP
YORUMLAR