SULTANAHMET'TE PATLAMA, ÖLÜ VE YARALI VAR

İSTANBUL'UN TARİHİ VE TURİSTİK MERKEZİ SULTANAHMET'TE BİNLERCE TURİSTİN TURA ÇIKTIĞI SABAH SAATLERİNDE BÜYÜK BİR PATLAMA MEYDANA GELDİ. PATLAMAYLA BİRLİKTE ÇEVREDE YARALI VE ÖLÜLERİN OLDUĞU BELİRTİLİYOR...

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20'de patlamada meydana geldi. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye aracı sevk edildi. 

 

Cami yakınlarında bir turist grubunun içine giren bir canlı bombanın patlamaya neden olduğu iddiası doğrulanmadı.       

 

Sultanahmet'te meydana gelen patlamada yaralananlar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

 

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeye vatandaşların ve basın mensuplarının girmesini engelliyor. 

 

Sultanahmet Meydanı'na gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

 

Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim yapmaya başladı. 

 

Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı. 

 

YARALILAR HASTANEYE TAŞINIYOR

 

Bu arada Sultanahmet tramvay durağı civarında bir polis aracının yan döndüğü görüldü. Polis aracı çevredeki polisler ve vatandaşların yardımıyla düzeltildi. Polis aracının olay yerine giderken kaza geçirdiği ortaya çıktı. 

 

Reuters görgü tanıkları, Sultanahmet Meydanı'nın polis tarafından çıkışa kapatıldığını belirtti.

 

 Olay yerinden 2 yaralı Haseki Hastanesi'ne getirildi.  

YORUM YAP
YORUMLAR