Standart güzellik algısını yıkan ünlü modeller

Herkesin güzellik denildiğinde aklında belli standartlarda bir yüz ve fizik belirir. İşte bu mankenler akıllardaki güzellik algısını yıktı...

Her toplumun zihninde belli standartlarda bir güzellik algısı vardır ve oluşmuş bu standart güzellik algısını yıkmak hiç de kolay değildir. Standart güzellik algısına karşı koyan, farklılıklarını avantaja çeviren mankenler kendileri gibi birçok farklı kadına ilham oldu.

Zamanında çevreleri tarafından kabul görmeyen ve dışlanan mankenler pes etmeyerek özgün güzelliklerini insanlara kabul ettirmeyi başarmış ve çok başarılı modeller olmuşlardır.

 27 yaşındaki Alman manken Ilka Brhül, standart güzellik algısına farklı bir bakış açısı getiren modellerden biri. ‘Ektodermal Displazi’ adı verilen genetik bozukluk teşhisi konulan Ilka toplum tarafından sürekli dışlanmıştır. Ilka farklılığını herkese göstermek ve örnek olmak için modelliğe başlamıştır.

1994 Kanada doğumlu Winnie Harlow’a dört yaşında Vitiligo teşhisi konuldu. Cilt lekeleri yüzünden çocukluk döneminde çok dışlanan Winnie intihar etmeyi bile düşünmüş. Ergenliğini attığı ilk yıllarda düzgün fiziğini ve çekiciliğini fark eden Winnie sosyal medyadan fotoğraflarını paylaşarak fark edilmeyi başardı. Birçok markanın yüzü olan Winnie 2016 yılında BBC’nin 100 Kadın’ından biri olarak seçildi. Winnie, dünyada Vitiligo hastalığının sözcüsü durumunda.

Los Angelas’lı oyuncu Dakota Cooke hormonal dengesizliklere ve ‘Hirsutizm’ adı verilen bir hastalığa sahiptir. Yüzünde çıkan aşırı kıllar ve fazla kiloları Dakota’yı durduramamış. Kariyerinde ilerlemesine engel olmamıştır.

İrlandalı genç model Laura O’Grady’e kulakları yüzünden asla manken olamayacağı söylense de Laura bu sözlere kulak asmamış. Laura şimdilerde podyumların aranılan ismi.

Genç model Maeva Giani Marshall geçmişte yaşadığı böbrek hastalığı yüzünden ‘Hiper Pigmentasyona’ uğramıştır. Yani suratının büyük çoğu çillerle kaplanmıştır. Duru güzelliği ve çilleri dikkat çeken Maeva, birçok ünlü markanın yüzü olmuştur.

 Nastya Kumarova 16 yaşında bir fotoğrafçı tarafından keşfedilmiştir. Sıra dışı güzelliğiyle insanları kendisine hayran bırakan ünlü model Albinzm hastasıdır. Çok başarılı bir model olan Nastya bir çok ünlü markadan modellik teklifi almaktadır.

YORUM YAP
YORUMLAR