Seks yapmadan önce sakız çiğnemeyin. İşte nedeni...

Seks öncesi sakız çiğnemek ağız kokusunu ferahlatacağı düşüncesiyle iyi gelebilir ancak sakız çiğnemenin basit yan etkilerinin romantik bir ilişki içinde yan etkileri olabileceğini de göz önünde bulundurmalısınız.

Romantik anlar öncesinde ağız kokusunu hızlıca bertaraf etmek için sıklıkla kullanılan yöntemlerden biri de ağzınıza mümkünse nane aromalı bir sakız atmaktır ancak uzmanlar uyarıyor, seks öncesi sakız çiğnemenin bazı yan etkileri olabilir. Nefesinizi tazelemek için iyi bir yöntem olan sakız, beklemediğiniz bir soruna neden olabilir. 

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Özel biriyle yakınlaşmayı planlıyorsanız, sakız çiğnemeye bir süre ara vermeyi düşünmeniz için bazı nedenler var. 

Gastrik Guru'nun verdiği bilgiye göre sakız çiğnemek midenize sürekli olarak beslenmek üzere olduğunuzun mesajını verir - ancak öyle değildir. Mide, beslenme beklentisiyle, yiyeceklerin parçalanmasına yardımcı olan sindirim sıvılarını harekete geçirir ve serbest bırakır. Bu enzimler kullanılmadığında, sonuç karın şişkinliği ve gazdır.

Ayrıca fiziksel olarak sakız çiğneme eylemi, sindirim sisteminize hava sokar. Men's Health uzmanları,  bunun sindirim sisteminde gaz oluşturduğunu ve bunun sonucunda geğirmeye ve evet, gaz çıkarmaya neden olduğunu söylüyor. 

Nane ağız kokusu için muhteşem olabilir fakat seks öncesi tercih etmemelisiniz. Neden mi? Çünkü nanedeki mentolün testosteron seviyelerini düşürdüğü ve seks dürtüsünün düşmesine neden olduğu belirtiliyor.

Aynı şekilde nane aromalı sakızı çiğnemek daha da kötüdür, çünkü çiğnemek vücudunuza hava getirir ve geğirmenize neden olur. Seksten önce nane şartsa, nane çayını deneyin. Nanen çayı mentol açısından nispeten düşük ve sindirim için sakızdan daha iyidir.

Bu sebepler sizi seks öncesi sakız çiğnemenize yeterli değilse, sizin için bir nedenimiz daha var.

 Naneli sakız testosteron seviyelerini etkileyebilir

Tıp dergisi Urology'de yayınlanan bir araştırma , bitkisel nane çayı verilen erkek sıçanların testosteron salgısında bir düşüş yaşadığını bildirdi. Denekler insan değildi evet ama neden testosterondaki bir düşüşün cinsel dürtünüzü de düşürme ihtimalini göze alasınız ki?

Taze bir nefes istiyorsanız sakız çiğnemek yerine ağız sağlığınızı korumanın diğer yollarına odaklanın. Diş Hekimi Michelle Chan, günlük hijyen rutininizin bir parçası olarak dişlerinizle birlikte dilinizi de düzenli olarak fırçalamanızı önerir . Ek olarak, dehidrasyon tükürük üretimini azaltabileceğinden bol su içmeniz ağız kokusu probleminin üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır çünkü tükürük, yiyecekleri parçalamaya, yıkamaya ve istenmeyen kokulara zemin hazırlayan yemek artıklarının dişlerinize yapışmasını önler.

 

Özellikle sindirim sistemine gıda alması için sinyal vermesine sebep olduğundan bu şekilde zarar verir. Çünkü bu durumda gereksiz yere asit üretimi gerçekleşir ve bu da zararlıdır. Aynı zamanda buna paralel olarak karın bölgesinde birtakım ağrılar oluşabilir. 

Sakız çiğnemek için çok az geçerli sebep olduğu halde birçok insanın sakız çiğnemeye devam ettiğini belirten Dr. Can Çiftçi sakız çiğnemenin zararları hakkında şunları söylüyor. "Sakız çiğnerken küçük hava paketlerini fark etmeden yutarsınız. Bu bağırsaklarınızda ciddi gaz birikmesi ile sizi rahatsız edebilir.

Ayrıca sakız içerisinde bulunan laksatifler (bağırsak üzerinde dışkıyı yumuşatan içerik) gaz ve ishal şikayetini ilerletebilir. Bu sebeple özellikle irritabl bağırsak sendromuna sahip bireylerin sakız çiğnemeyi tekrardan düşünmesi önemli."

 

YORUM YAP
YORUMLAR