Seks yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Cinsel açıdan sağlıklı her erkek ve kadın kaliteli seks yapmak ister. Ancak; bilgi eksikliği, yetersiz iletişim ve toplumsal kısıtlamalar v.b nedenler, kaliteli seksin önündeki en büyük engellerdir.

1- Seksi Görev Olarak Görmeyin

Üreme dürtüsünün tetiklediği cinsel tatmin için yapılan şeyin adı sekstir aslında...

Kendiliğinden ortaya çıkan bu güdü (veya dürtü), maalesef her geçen gün doğallığını kaybetmekte... İnternet ve sosyal medyanın hayatlarımızı esir alması, erkekleri anlamsız bir ‘’skor’’kaygısına,  kızları ve kadınları ise müthiş bir beğenilme kaygısına itmekte.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Elde edilen yeni bir bedeni seks yapmak olarak gören bireylerin sayısı günden güne artmakta. Tablo evli veya düzenli ilişkisi olan çiftler açısından daha da vahim... Çağın hastalığı olan bencillik, bireyleri doyumsuz yapmakta, anlamsız bir tüketime sürüklemekte.

Dolayısı ile, mükemmel seksin ilk koşulu, mümkün olduğunca tüketime odaklanan cinsel birlikteliklerden kaçınmaktır. Bu önemli konunun altını çizdikten sonra, bedensel ve duygusal olarak mükemmel sevişmenin diğer inceliklerine geçebiliriz.

2- Öpüşmenin Ustası Olun

Seksin ilk adımı bakışmak ise,ikinci adımı öpüşmektir.

Eğer kendinizde öpüşme teknikleri ile ilgili bir eksik görüyorsanız bu konuda kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim. Şayet siz öpüşmede iyiyseniz ve partnerinizin yeterli olmadığını düşünüyorsanız,onu incitmeden öpüşme konusunda eğitmeye çalışın.

3- Hem Kendinizin Hem de Partnerinizin Erojen Bölgelerini Öğrenin

Kadınların ve erkeklerin hassas olduğu bölgeleri açıklayan iki farklı yazım bulunmakta.Çoğu insanın tahrik olduğu vücut bölgeleri benzerdir ama uyarım dereceleri farklıdır. Örneğin; Çoğu kadın klitoral uyarımdan tahrik olur ama bazı kadınlar vardır ki, klitorisi oral yolla uyardığınız anda orgazm yaşayabilir.

İlaveten, bazı insanlar daha önce kendilerinin bile bilmedikleri bir vücut bölgesinden aşırı tahrik olabilirler.

Dolayısıyla,erojen bölgelerinizi keşfedin. Bu keşfi tek başınıza kaldığınızda mastürbasyon esnasında da yapın, eşinizle sevişirken de... Çok farklı hazlar yaşama ve yaşatmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz!

4- Birleşmeye Odaklanmayın

‘’Ön sevişme nedir,nasıl yapılır?’’ isimli yazımda,önsevişmenin seksin temeli olduğunu açıklamışıtım. Yeterli ön sevişme yaşanmadan yapılan sekste bedensel tatmine ulaşılsa dahi, duygusal doyum tam anlamıyla sağlanamaz.

Seks oyunları,fanteziler,erotik iç giyim,cinsel istek artırıcı destekler önsevişmeyi daha uzun ve kaliteli yapmanıza olanak sağlayabilirler.

 

5- Boşalma Kontrolü Sağlayın

Erkeklerde erken boşalma,kadınlarda ise geç orgazm,cinsel uyumun en büyük düşmanıdır.Kadın tam zevke gelmişken erkeğin erken boşalması,çiftlerin cinsel mutluluğun önündeki en büyük engellerden birisidir.

Erkeklerde erken boşalma(prematür ejakülasyon) tedavi edilebilen bir sorundur.Ancak çeşitli nedenlerden dolayı tedaviden kaçınılıyorsa,kaliteli geciktirici ürünlerden yardım alınabilir.

6- İletişimi Artırın

Seksin inceliklerinden belki de en önemlisi eşler arası açık iletişim ortamının sağlanmasıdır.Yanlış anlaşılma, utanma, suçlanmaktan korkma gibi kaygılarla çoğu zaman eşler seks esnasında arzuladıkları şeyleri dile getiremezler.

Bu durum karı koca cinsel hayatında deyim yerinde ise bir tür ‘’maskeli balo’’ yaşanmasına neden olur.

Nerenizden daha çok zevk aldığınızı,en çok hangi pozisyonda sevişmekten hoşlandığınızı,nelerin yapılmasını istediğinizi eşinize söylerseniz o da aynı samimiyetle size açılacaktır.Bu durum bazen geçici bir hayal kırıklığı yaratsa da,en nihayetinde çiftlerin cinsellikten daha fazla haz almasına yardım edecektir.

7- Seks Oyuncakları Kullanın

Daha ateşli ve zevkli sex için yetişkin oyuncaklarını cinsel hayatınıza dahil etmenizi tavsiye ederim...Eşinizle birlikte karar verdiğiniz bir veya birkaç seks oyuncağı yatak odanıza heyecan ve dinamizm kazandırabilir.

YORUM YAP
YORUMLAR