Seks yaparken bu hataya düşmeyin!

Cinsel ilişkiden zevk alamamanın nedenleri neler? Seks sırasında yapılan bu hatalara dikkat! Bu hatalar cinsel ilişki sırasında zevk alamamanıza neden oluyor!

Cinsel ilişkiden zevk alamamanın nedenleri neler? Uzmanlar uyarıyor! Seks sırasında bu hataları yapıyorsanız cinsel ilişki sırasında zevk alamazsınız. Partnerinizle ilgili bir sıkıntınız olduğunu düşünüyorsanız, seks yaparken bu sizi mutlu etmiyorsa nedeni yapmış olduğunuz hatalardan kaynaklı olabilir. Psikoterapist Cem Keçe'den konuyla ilgili bilgiler öğrendik. 

ÖN SEVİŞMEYİ KISA TUTMAYIN 

Genellikle ön sevişmenin ve aşk oyunlarının kadınlar tarafından bir ihtiyaç olduğu düşünülmektedir. Kadınlar tarafından ihtiyaç olarak görülen bu düşünce erkekler tarafından angarya olarak görülse de aslında her iki taraf içinde gerekli olan bir tutumdur. Ön sevişme kişileri sekse hazırlamaktadır. Daha çok zevk alabilmelerini sağlamaktadır. Ön sevişme olmadan yaşanan bir cinsel birliktelik hazzın kısa süreli olmasına neden olmaktadır. Bu nedenle sevişirken mutlaka ön sevişmeyi uzatmanız gerekiyor. 

SADECE BOŞAMA YADA ORGAZMI HEDEFLEMEYİN 

Sevişirken yapılan en büyük hatalardan biri de sürekli orgazm olmayı hedeflemektir. Yani hep orgazm yaşanacak diye bir beklenti içerisine girmek o andan zevk almayı azaltmaktadır. Seks sadece sonuca odaklı bir aktivite olarak görülmemeli, iki insanın birbirlerine olan bağlılık, tutku, şehvet ve birliktelik duygularını karşılıklı bedenleriyle paylaşmaları olarak değerlendirilmelidir. El ele tutuşmak, öpüşmek, sürtünmekte seksin bir parçası olarak değerlendirilmelidir.  

ŞEHVETİ UNUTMAYIN 

İlişkinin en başlarında yoğun olarak yaşanana şehvet bir süre sonra azalmaktadır. Unutulmaması gereken bir nokta vardır ki o da şudur. “Şehvet ve tutku, çifti birbirine kaynaştıran, birbirlerini istemelerine ve bu istek ve arzunun aşka dönüşmesine ön ayak olan temel duygulardır. Şehveti unutmanız dahilinde ilişkiniz zarar görecektir. Bu durumda hayatlarınızı birleştirme amaçlarını da unuutursunuz. Partnerinizle yaşadığınız o ilk zamanlardaki şehvet duygusunu kaybetmemeye özen göstermelisiniz. Zira ilişkinizin sağlam temeller üzerinde kurulu olmasının bununla çok büyük bir ilgisi var. 

MUTLAKA YENİ ŞEYLER DENEYİN 

Uzmanlar uyarıyor! Seksin bir ritüel gibi tekrarlamasına izin vermeyin. Sürekli aynı saatlerde aynı yerlerde ve aynı şekilde sevişmeyin. Seks sürekli hareket halinde ola hazzın aranması durumudur. Bir seks deneyiminizde kulak arkanızın öpülmesi size yoğun bir haz verirken diğer bir gün bu hazzı vücudunuzun başka bir noktasında hissettiğinizi fark edersiniz. Bu nedenle yeni şeylere açık olun. Farklılıklar herzaman size heyecan verecektir. 

YORUM YAP
YORUMLAR