Seks hayatında mutlu olan bir kadın neden aldatır?

Seks,bir ilişkiyi ayakta tutan en önemli alanlardan birisidir.

Bu yazımda ise,yeni bir çalışmanın sonuçlarını baz alarak,tam tersi bir konuya değineceğim;İlişkisinde mutlu,sex yaşamında sorunu olmayan,cinsel tatmin yaşayan kadınlarda görülen yüksek aldatma oranları.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Elbette aldatmanın tek nedeni cinsel açlık veya yoksunluk değil.Hatta,evli kadınlardaki aldatmanın nedeni çoğunlukla duygusal iletişimsizlik.Kocası veya sevgilisinden duygusal bir etkileşim almayan kadın,gözünü dışarı çeviriyor,duygularını okşayan,romantik bir erkeğe, kendisini bedensel ve duygusal anlamda teslim edebiliyor.

Oysa,son zamanlarda yapılan anketler ve klinik gözlem çalışmaları,giderek büyüyen bir tehlikenin ön habercisi gibi;Evliliğinde veya ilişkisinde her anlamda tatmin olan kadınlarda aldatma oranları gün geçtikçe artmakta...

Yani,kocasını sevdiği halde, seks yaşamı tatmin edici olduğu halde,aldatan kadınların sayısı artmakta.

Journal of Personality and Social Psychology^de ( Kişisel ve Sosyal Psikoloji Haberleri Dergisi) yayınlanan yeni bir çalışmaya göre,mutlu ve belirgin sorunu olmayan çiftler arasında da ihanet oranları artmakta.

 

Peki neden? Yani,evlilik ya da ilişkisinde genel anlamda mutlu kadınlar neden aldatıyor?

İşte öne çıkan sebepler;

İnternet Ve Sosyal Medyanın Oluşturduğu Rekabet Ortamı

Hepimiz bir şekilde sosyal medya kullanıyoruz...Facebook,Instagram ve Twitter başta olmak üzere,sosyal medya platformlarını kullanmayanların sayısı yok denecek kadar az.Kullanmayanlar da illa ki,internete giriyor,vakit geçiriyor...

Sosyal medya ne yazık ki,insanları yetersizlikleri üzerinden yakalayıp,daha çok tüketerek mutlu olmalarını empoze eden bir ortam.Ölçüsüz ve bilinçsiz kullanımı ise,ciddi hasarlara neden oluyor.Başkalarının veya ünlülerin her şeyi sınırsızca tüketerek mutlu olduğunu gören (sanan) insanlar,yaşamlarından genel olarak tatmin olsalar bile,daha fazlasını istiyorlar.

Bu isteklerin önemli bir bölümü de cinsellikle karakterize edilen şeyler.Daha yakışıklı,daha kaslı,daha iyi sevişen,daha seksi v.d...Kocasından ya da erkek arkadaşından memnun olan bir kız veya kadın da,bu tüketim çılgınlığının ağına düşüp,daha fazlasını merak ediyor,nihayetinde aldatıyor...

Psikolojik Faktörler

Diğer bazı yazılarımda açıklamıştım;semptom vermeyen,yani görünürde sorunsuz olan insanlardaki sıra dışı isteklerin en önemli nedeni psikolojik sorunlardır.

Özellikle; bipolar kişilik bozukluğunun manik dönemi,borderline kişilik bozukluğu gibi hastalıklar,en mutlu evliliklerde bile aldatma nedeni olabilir.

Halk arasında ‘’heyecan arayışı’,’’macera’’,’farklılık arayışı’’ gibi terimlerle ifade edilen çoğu ihanetin de altta yatan nedeni psikolojik bir sorundur.

Maddi Nedenler

Yazıma başlarken de belirttiğim gibi,kadınlarda ihanetin ana nedeni duygusal açlıktır...Ama kocasını seven,değer veren kadınlarda az da olsa görülen aldatma nedenlerinden birisi de paradır.

Eşinin maddi olanaklarının yetersiz olması nedeniyle,daha zengin bir erkekle kısa süreli kaçamak yaşayarak maddi imkanlardan  faydalanma eğilimi,az da olsa evli-mutlu kadınlarda görülebilmektedir.

Önlemek için neler yapılabilir?

  • Sosyal medyayı bilinçli kullanın;Tüketim,beğeni almak veya ifşa maksatlı sosyal medya kullanıdığınızı farkederseniz,kullanımı sınırlandırmak faydalı olabilir.İlaveten,kendinize saygınızı artıracak,tüketmeden de mutlu olabileceğinizi hissettiğiniz hobilerle uğraşabilirsiniz.

  • Bir hekime başvurun;Ani duygu durum değişiklikleri yaşıyorsanız veya anlık dürtülerle eşinizi aldatıp sonrasında üzüntü ve pişmanlık yaşıyorsanız,bir psikiyatrist ya da psikoloğa başvurun.

  • Eşinizle açık iletişim kurun;İçinizden gelen,yaşamak istediğiniz şeyleri eşinizle paylaşın.Sizi seven ve değer veren bir koca,anlamaya çalışır,yardımcı olur...Karşılıklı açık iletişim ortamında ,aldatma dahil çoğu evlilik sorunu çözülür.

YORUM YAP
YORUMLAR