Saç ve Ten Renginize Göre Nasıl Makyaj Yapmalısınız?

Yaptığınız makyajınızın kendini gösterebilmesi için saç renginizle uyumu çok önemlidir!

Tabi ki en önemlisi güzel bir cilt ama bunun yanında başka dikkat etmemiz gereken noktalar var. Örneğin her saçın her göz renginin makyaj renkleri farklı eğer sizde “Benim saç ve göz rengime acaba hangi makyaj yakışır?” diye düşünenlerdenseniz işte size bazı ipuçları…

Ä°lgili resim

Siyah saçlara sahipseniz, gözlerinizi ön planda tutacak şekilde makyaj yapmalısınız. Siyah bir kalem veya eyeliner ile derinleştirilen bakışlar ile esmerler gözlerini ön plana çıkarabilirler. Tamamlayıcı olarak, makyajınızın çok abartılı olmaması ve göze batmaması için açık renkli allık ve ruj kullanmalısınız.

bakır saç ile ilgili görsel sonucu

Saçlarınızın rengi bakır rengine dönükse, turuncu tonlarında makyaj saçlarınızla uyum sağlayacaktır. Eğer saçlarınızın rengi eflatuna veya mora dönükse kesinlikle pembe tonlarda makyajdan kaçınmalısınız. Bunun yerine turuncu renkleri tercih etmelisiniz.Tüm kızıl tonları göz makyajında yeşil tonları kullanabilirler.

Ä°lgili resim

Sarı saçlara sahipseniz ve eğer teniniz de beyazsa makyaj yaparken pastel tonları tercih etmelisiniz. Size en çok gri ve pembe renkler yakışır. Makyajınızı tamamlamak için ise dudaklarınızda pembe renk ruj ve gözlerinizde gri renk bir far kullanılması ten rengini daha canlı gösterir.

kahverengi saç ile ilgili görsel sonucu

YORUM YAP
YORUMLAR