REİNA'DA 16'SI YABANCI, 39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 4'Ü AĞIR OLMAK ÜZERE 69 KİŞİ YARALANDI!

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU, İSTANBUL'UN ÜNLÜ REİNA EĞLENCE KULÜBÜNDE YILBAŞI GECESİ YAŞANAN TERÖR EYLEMİNDE HAYATINI KAYBEDENLERLE İLGİLİ KİMLİK TESBİT ÇALIŞMASININ SÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ...

FLAŞ!.. SALDIRGAN BİR KİŞİYDİ VE OLAY YERİNDEN KAÇMAYI BAŞARDI!

 

İstanbul'daki ünlü gece kulübü Reina, yeni yılın ilk saatlerinde silahlı bir saldırının hedefi oldu. Saldırıda 16'sı yabancı 39 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır olmak üzere 69 kişi de yaralandı.

 

İçişleri Bakanı Soylu, saldırıyı 1 kişinin gerçekleştirdiğini ve saldırganın olay yerinden kaçmayı başardığını açıkladı.

 

11.24 KURTULMUŞ: HENÜZ 'ŞU ÖRGÜTTÜR' DİYEMİYORUZ

 

NTV'ye açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırıyı bir kişinin gerçekleştirdiğini söyledi. Kurtulmuş, saldırganın hangi örgütten olduğuna dair emarelerin olduğu belirterek, "Henüz şu örgüttür diyemiyoruz" dedi.

 

11.20 Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının Adli Tıp Kurumu'ndaki bekleyişi sürüyor. Polis ekipleri Adli Tıp Kurumu ve çevresinde önlem aldı. DHA Reina'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri Adli Tıp Kurumu'nun önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.

 

11.10 ALİYEV: SİVİLLERE KARŞI YAPILAN BU SALDIRI NEDENİYLE SON DERECE ÖFKELİYİZ

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

 

Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, gece kulübünde yılbaşı kutlaması için toplananlara karşı düzenlenen acımasız saldırı haberinin kendilerini son derece sarstığını bildirdi.

 

Mesajda şu ifadeler kullanıldı:

 

"Sivillere karşı yapılan bu hain saldırı nedeniyle son derece öfkeliyiz. Teröre karşı en sert, kararlı ve sürekli mücadeleyi destekliyoruz. Yaşanan facia nedeniyle size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum."

 

10.28 İRAN'DAN İSTANBUL'DAKİ TERÖR SALDIRISINA KINAMA

 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi yaptığı yazılı açıklamada, Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti. Kasımi ayrıca, saldırı nedeniyle tüm Türk halkı ve hükümeti ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini sundu.

 

09.50 GÖRMEZ: BU KATLİAMIN BİR MABETTE YAPILMASIYLA EĞLENCE YERİNDE YAPILMASININ BİR FARKI YOK

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez İstanbul Ortaköy'de bir eğlenme merkezine yapılan saldırıyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Görmez, şu ifadeleri kullandı: “Yeni yılın ilk saatlerinde savunmasız insanlar üzerinde üzerine hunharca yapılan silahlı saldırı bütün milletimizi derinden yaralamıştır. Bu bir vahşettir, dehşettir, cinayettir ve katliamdır.

 

Bu insanlık dışı katliamın bir pazarda ve bir mabette yapılmasıyla eğlence yerinde yapılmasının bir farkı yoktur. Teröristlerin hedefi mekanlar değil, insandır, ülkedir, millettir, insanlıktır. Terör nerden, kimden ve kime gelirse gelsin asla kabul edilemez. Bu gece yapılan bu terörü diğer olaylardan ayıran tek fark toplumda fitne oluşturarak yaşam biçimlerine göre toplumu bölmek ve karşı karşıya getirmektir.”

 

08.40 SOYLU: 39 İNSANIMIZ HAYATINI KAYBETTİ, 4'Ü AĞIR 69 KİŞİ HASTANEDE

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Atatürk Havalimanı’nda, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile burada bir araya gelen Soylu, İstanbul’daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

 

Soylu, şu ifadeleri kullandı: “Bizim de aldığımız bilgiler çerçevesinde 39 insanımız hayatını kaybetti.

 

Bunların şu anda 21’inin kimliği belli. Henüz diğer 18’inin kimliğiyle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor. 16’sı yabancı uyruklu, 5’i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, diğer kimliği belli olmayanlarla ilgili böyle bir değerlendirme yapamıyoruz.

 

Şu anda 69 vatandaşımız, daha doğrusu 69 kişi hastanelerde tedavi görüyor. Bunun 4’ü ağır olarak bize bildirildi, 1’i çok ağır. Elbette ki bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız.

 

Hain, sivil insanlara yönelik ve milletin umutlarını tazelediği bir yılbaşında gerçekleşen ve insanların korunmasız olduğu bir yerde, onların böyle bir şeyden habersiz, hiçbir şekilde akıllarından geçmeyen bir durumda yapılan insanlık dışı ve alçak bir saldırı. Teröristi arama çalışmaları devam ediyor. Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı.”

YORUM YAP
YORUMLAR