'Neden Saçların Beyazlanmış Arkadaş' Hüseyin Altın anılıyor!

Türkiye'nin yıllarca dilinden düşürmediği 'Neden Saçların Beyazlanmış Arkadaş' şarkısını ilk kez 1975 yılında çıkardığı plakta söyleyerek meşhur eden arabesk müziğin önemli ismi 5 yıl önce aramızdan ayrılmıştı.

Özel Haber

Neden Saçların Beyazlaşmış isimli şarkıyla bir dönem Arabesk Müziğe damgasını vuran ünlü müzisyen Hüseyin Altın ölümünün 5’inci yılında mezarı başında anılıyor.

Arabesk müziğin sevilen sesi Hüseyin Altın 5 yıl önce bugün evinin balkonundan düşerek ağır yaralanmıştı.

Değerli sanatçı kaldırıldığı özel hastanede doktorların tüm çabasına rağmen vefat etmiş ve Beyoğlu Sütlüce Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Hüseyin Altın’ın meşhur ettiği ’Neden Saçların beyazlanmış Arkadaş’ isimli şarkıyı Adnan Şenses’ten, İbrahim Tatlıses’e, Ebru Gündeş’ten Gönül Akkor’a, Neşe Karaböcek’ten Bülent Ersoy’a, Tanju Okan’dan Emel Sayın’a  kadar hemen hemen tüm solistler seslendirmişti.

Şarkının sözü Cengiz Tekin’e, bestesi Rıfat Şallıel’e aittir. Şallıel şarkıyı, Hüseyin Altın’ın 1975 yılında çıkan plağı için besteledi ve bu ölümsüz eseri Türkiye’ye Hüseyin Altın tanıtıp sevdirdi, meşhur etti. 

HÜSEYİN ALTIN KİMDİR?

1 Nisan 1958'de Erzurum'da doğan Türk arabesk müzik ve halk müzik sanatçısıdır. 

Evli ve üç çocuk babası olan Altın, Türkiye'de ilk çocuk sanatçı olarak biliniyor.

"Neden Saçların Beyazlanmış Arkadaş", "Dargınım" ve "Hasret Akşamları”, “İçiyorsam Sebebi Var” adlı parçalarla bilinen sanatçı, "Şerefimle Yaşarım", "Hor Görme Garibi", "Aşk Sürgünü", "Gecelerin Adamı" ve "Kadersizler" gibi filmlerde rol almıştı.

Evli ve üç çocuk babası olan usta sanatçı evinin balkonundan düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı özel bir hastanede 23 Temmuz 2016 tarihinde akşam saatlerinde yaşamını yitirmiştir(Vikipedi)

YORUM YAP
YORUMLAR