Nasıl seksi olunur? Kadınlara adım adım tavsiye!

Kimisi için bir bakış seksilik sembolü olurken, kimisi için vücudun herhangi bir bölgesi (omuzlar,kol kasları, göğüsler, kalça, dudaklar v.d) seksi kadın veya erkek olmanın koşul şartıdır.

Önce tanımdan başlayalım;

Seksilik Ne Demek?

Bir kadın veya erkeğin, diğer insanları cinsel anlamda etkilemek için yaptığı şeylerin tümüne seksilik denir.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Seksi tavır, tarz ve davranışlar sanıldığının aksine sadece karşı cinsi etkilemek ve elde etmek için değil, hem cinsleri kıskandırmak için de yapılır. Özellikle genç kızlar ve bayanların seksi görünmeyi diğer kadınlarla rekabet için daha fazla  kullandığı kanıtlanmış bir bilimsel gerçektir.

Peki her seksi görünme eylemi amacına ulaşıyor mu?

Ne yazık ki hayır…Özellikle sosyal medya (facebook,instagram,twitter), insanları seks ikonu yapmak adına tek tipleştiriyor ve bu standardizasyon itici bile olabiliyor…

Bir örnekle ne demek istediğimi açıklayayım;

Dudak büzerek çektiği resmi Instagram’da yayınlayan bir kız,milyonlarca sıradan fotoğrafa bir yenisi eklemekten başka bir şey yapmıyor.. Ya da,şaşkın surat ifadesi ile yarı çıplak resim yayınlayan bir erkek de taklitçilikten öteye geçemiyor.

Bu özet bilgilerden sonra,seksilik yapmanın püf noktalarını maddeler halinde açıklayalım;

1-Bakışlarınızı gözlemleyin

Seksi görünmek veya seksilik yaparak diğer insanları cezbetmek denilince ilk akla gelen şüphesiz bakışlardır… Ancak çoğu insan bakışlarının nasıl olduğunun farkında değildir. Seksi ve çekici görünmek adına atılan bir bakış, bırakın karşı tarafı etkilemeyi o insanın sizden soğumasına bile neden olabilir.

Tavsiyem şu; Cep telefonunuzun kamerasını açın.Farklı ifadeler için farklı bakış ve mimiklerinizi kaydedin.Kayıtlarınız bitince hepsini dikkatlice izleyin. Gerçekten istediğiniz duygu ve dürtüsel uyanışı tetikliyor mu bu ifade? Eğer sonuçtan memnunsanız bu egzersizi diğer insanlar üzerinde canlı uygulayın. Mesela masum kız tavrı erkekleri çok etkiler… Bu tavrı sergileyeceğiniz 2-3 dakikalık bir video çekin. Sonrasında izleyin, hoşunuza giderse ilk fırsatta karşı cinsle etkileşiminizde uygulayın.

Seksi görünmenin altın kuralı ise; Siz kendi tavrınızı seksi buluyorsanız ,istisnasız herkes seksi bulacaktır.

 

2-Tarzınızı yumuşatın

Bir kadın veya erkek ne kadar çekici olursa olsun,eğer hayata bakışında sivri ve keskin çizgileri varsa o insan için seksilik hayalden öteye geçemez…

Çünkü bu tür insanlar; itici ,ukala, sıkıcı gibi tanımlarla anılırlar.

Biraz esneklik göstermek, gülümsemeyi ihmal etmemek, söylemekten çok dinlemek seksi olmanın sosyal psikolojik şartlarıdır.

 

3-Vücudunuzun iddialı bölgelerini öne çıkarın

Aşırı göze batmayan ama merak da uyandıran ölçülü bir teşhir her zaman etkileyicidir. Ama dikkat edilmesi gereken konu; Modanın illüzyon gücünü kullanarak vücudun seksi kısımlarını ustaca sergilemek olmalı.

 

4-Bakımlı olun

Sanırım bu maddeyi yazmaya bile gerek yok ama yine de aklınızda olsun istedik. 

Bakımlı, modayı takip eden,uygun tarzda makyaj yapan bir kadın her zaman ilgi odağı olmayı başarır.

Son zamanların trend uygulaması olan dövmeyi de hem kadın hem erkekler için seksi görünme konusunda tavsiye ederim.

 

5-Tarzınız olsun

En önemli maddeyi en sona sakladık…

Yukarıdaki tavsiyeleri tam olarak uygulasanız bile, eğer size tam oturan bir tarzınız yok ise, seksi olma çabalarınız boşa çıkacaktır.

Birilerinin tarzını kopyalamak veya öyle davranmaya çalışmak geçici bir süre etkili olsa da uzun vadede taklitçilik aslını besleyecektir.

YORUM YAP
YORUMLAR