Mutlu evlilik için altın değerinde tüyolar

Mutlu bir evlilik için çeşitli yollar deneyen kadınların üzerinde esas durması gereken konu, sağlıklı ve mutlu bir evliliğin tanımını tam olarak yapabilmektir.

Mutlu evliliğin 9 belirtisi

1- Duygu ve düşüncelerinizi özgürce paylaşabiliyorsanız

Mutlu ve iyi iletişimi olan çiftler, korkmadan, çekinmeden duygu ve düşüncelerini birbirleriyle paylaşırlar. Söylediklerinden dolayı birbirlerini yargılamaz, şeffaf iletişim kurarlar.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

2- Karar ve sorumlulukları paylaşıyorsanız

İlişkide alınması gereken önemli kararları almak, sorumluluğu ortaklaşa üstlenmek sağlıklı bir evliliğin en önemli göstergelerindendir.

 

3- Tartışmalarınızda soruna değil çözüme odaklanıyorsanız

Her evlilikte tartışmalar olur... Önemli olan sonuçlar üzerinden değil, sorunun kaynağı olan nedenler üzerinden tartışabilmektir.

4- Düzenli ve sağlıklı bir cinsel hayatınız varsa

Evlilikte mutluluğun olmazsa olmazı, kadın ve erkeğin doyuma ulaştığı kaliteli bir seks hayatıdır. Cinselliği göz ardı ederek sağlanmaya çalışılan mutlu evlilik denemesi başarısızlığa mahkumdur.

5- Hedefleriniz ve değerleriniz birbirinizle uyumluysa

Karı-koca rolleriniz dışında birey olarak hedefleriniz ve kişisel değerlerinizin harmonik olması mutlu evlilik için önemlidir. Örneğin ; kariyer hedefi olan bir kadın kocası tarafından desteklenmeli, aynı şekilde kadın da kariyer hedefini evliliğinin gerçeklerini göz önüne alarak yapmalıdır. 

6- Birlikte zaman geçirmek önceliğiniz ise

Sağlıklı iletişimin en önemli koşulu karşılıklı etkileşim içinde olmak yani, birlikte zaman geçirmektir. İş yoğunluğu, çocuklar v.b nedenlere rağmen ekstra zaman yaratıp birbirlerine vakit ayıran çiftlerin evliliği her zaman daha mutlu olur.

7- Birbirinizin toplumal kimliğine saygı duyuyorsanız

Kadın ve erkeğin evlilik dışında bir sosyal hayatı olmalıdır. Mutlu çift olmak demek her an birlikte olup, her şeyi birlikte yapmak demek değildir. Birbirlerinin sosyal hayatına saygı duyan, evlilik dışındaki sosyal yaşamını destekleyen çiftlerin evliliklerinde daha mutlu oldukları bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

8- Birbirinize saygılı davranıyorsanız

Eşlerin birbirlerine olan saygılarının bazı basit göstergeleri vardır; Evde iş paylaşımı yapmak, hakaret etmemek,söz kesmemek, ilgiyle dinlemek, kalp kırmamak gibi temel saygı değerleri mutlu bir ilişkinin belki de en önemli şartıdır.

9- Kendinizi özgür ama bağlı hissediyorsanız

En önemli mutlu evlilik işareti budur sevgili arkadaşlar! Evliliğinizde kendinizi özgür ama bir o kadar da bağlı hissediyorsanız,  ilişkiniz gerçekten çok iyi bir seviyede demektir.

YORUM YAP
YORUMLAR