Moldovalı şarkıcıdan üç ayrı dilde 'Canım Şile' klibi!

Rahmetli Erol Büyükburç'un manevi kardeşi ünlü organizatör Osman Nuri Yazıcı, İstanbul'un turistik ilçesi Şile'yi dünyaya tanıtmak için çok farklı ve dikkat çekici bir proje gerçekleştirdi...

Türk Pop Müziği'nin dev sanatçısı rahmetli Erol Büyükburç'un manevi kardeşi Osman Nuri Yazıcı'nın prodüktörlüğünde çekilen klibin İngilizce versiyonu... 

İstanbul’un güzel ilçesi Şile’nin yurt dışında tanıtımı için özel şarkı bestelendi ve üç dilde seslendirilerek klip çekildi.  

Sanatçı Leonida Timuş’un Rusça, İngilizce, Türkçe olarak seslendirdiği ‘Canım Şile’ adlı tanıtım şarkısı ve klibiyle amacın, Şile’nin doğal güzelliklerinin yanı sıra, sahip olduğu kültürel değerleri de göstermek olduğu belirtildi. 

Video klip çalışmasında, Şile’nin modern bir ilçe olmasının yanı sıra geçmişine de sahip çıkan ve zengin bir kültürel mirası olan, şirin bir turistik ilçe imajı vurgulandı.  

Leonida Timuş, çekimlerin tamamında Şile Bezi’nden tasarlanan kostümlerle kameralar karşısına geçti. 

Leonida Timuş 'Canım Şile' şarkısını tam üç dilde seslendirdi ve özel bir kareografi eşliğinde dans etti...

Şile Belediye Başkanlığı tarafından yapılan 'Canım Şile‘ adlı tanıtım filmi, Şile’nin en önemli kültürel ve otantik değeri olan Şile Bezi’nin, Karadeniz’in az tuzlu sularında yıkanıp, Şile sahilinin ince taneli kumlarına serilerek kurutulduğu ritüel görüntüleriyle başlıyor.  

Tanıtım filmi, Deniz Feneri görüntülerinden sonra, denizde mavi yolculuk ve Şile’nin altın gibi kumsallarının görüntüleriyle devam ediyor.  

Şile Kalesi’nden kısa bir görüntüyle geçiş yapan tanıtım filmi, daha önce gece çekimleri yapılan Türk Bayraklı görüntülerinden başka kesitler gösteriyor. 

Şile Palamudu’nun tanıtımında, Sarı Şile Bezinden elbise giymiş sanatçımız, balıkçı teknesindeki ağlardan Şile Palamudu topluyor. 

Bu görüntülerden sonra film, Türkiye’nin en önemli Nehir turizmi bölgelerinden Ağva ve Yeşilçay görüntülerine tekne ile gezerek yer vermektedir.  

Şile'nin tarihi değirmenleri, kalesi, deniz feneri, limanı ve altın kumsalları bu şirin ilçeye ayrı bir kültürel değer katıyor...

Daha sonra Ağlayan Kaya koridorlarına giren kamera görüntüsü, ardından Harmankaya’nın eşsiz görüntüsü üzerinde dansçıların orkestranın ve sanatçının performansı ile dikkatleri çekiyor. 

Tanıtım Filminde Maşatlık Parkı'nın Şile Kalesi, Şile Feneri ve Şile Limanı'nı da gören enfes manzarası sizi bekliyor olacak. 

Şile’nin müthiş doğasını, tarımını, yeşilini anlatan çekimler ise Şile merkezine 18 km uzaktaki Hasanlı Köyü’nde gerçekleştirildi. 

Tanıtım filminin son kısımları, Şile’nin en güzel yerlerinden olan Mendirek ve Kumbaba Plajı’ndan güneşin batış sahnesi ve fenerin önündeki kayalıklara vuran dalgaların görüntüleri ile devam ediyor. 

İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki ilçesi Şile, eşsiz güzellikteki doğası, tarihi ve kültürel eserleriyle çok önemli bir turistik merkez durumunda...

Bu karelerden sonra tanıtım filmi, yukarıda tek tek anlatılan Şile’nin tarihi, kültürel ve geleneksel imgelerinin hızlı bir şekilde ekrana tekrar gelmesi ve üzerinde mavi, yeşil, kırmızı renklerden oluşan Şile Bezi sembolü ve “ŞİLE” yazısı ile sonlanıyor. 

Prodüktörlüğünü Osman Nuri Yazıcı’nın, yönetmenliğini Yavuz Ayhan Önder’in üstlendiği film, 3 aylık titiz bir çalışmanın ürünü. 

Tanıtım müziği Devlet Opera Sanatçısı Yılmaz Tümözen tarafından bestelendi.  

Sözlerini Aslı Tümözen yazarken, şarkıyı 3 ayrı dilde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Sanatçısı Leonida Timuş seslendirdi.     

Alışılagelmiş tanıtım filmlerinin aksine, Şilemizi dünyaya tanıtmak için 3 ayrı dilde seslendirip, 3 ayrı dilde video klibi çekildi. ONY YAPIM ekibi ile yürütülen çalışma, daha önceden defalarca ele alınmış Şile’nin tekrardan başka ve yenilikçi bir bakış açısıyla ele alınmasının güzel bir örneği.  

Söz konusu video klipte uluslararası dans sanatçıları da yer aldı.  

24 yaşındaki bayan Dansçı Sanaz Zahraei İran Azerisi, Erkek Dansçı Godfrey Partick ise Güney Sudanlı. 

Moldovalı şarkıcı Leonida Timuş Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Sanatçısı olarak görev yapıyor.

YORUM YAP
YORUMLAR