Masturbasyon hakkında merak edilen gerçekler!

Kadın, erkek fark etmeksizin tüm insanların gizli ve en yaygın alışkanlığı mastürbasyon desek, sanırım abartmış olmayız.

Yapılan bilimsel  anketler de bu iddiamızı doğrular nitelikte. Örneğin, İndiana Üniversitesi'nin 5865 kişi ile yaptığı bir ankete göre, Erkeklerin %94’ü hayatlarında en az bir kere masturbasyon yapmış.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu oran kadınlarda %85. Değişik yaş gruplarıyla(14-94 yaş arası) yapılan bu ankete göre,mastürbasyon yapma sıkılığı, yaş küçüldükçe artıyor.

Masturbasyon; İnançlar, sosyal yapı, ahlaki değerler gibi nedenlerle çoğu toplumlarda tabu sayılmakta. Oysa, çocukluk döneminde başlanıp,cinsel fonksiyonlar izin verdiği sürece keyifle yapılan bir rahatlama yöntemi de... Hayatında hiç mastürbasyon yapmayan, konuyu inanç temelinde ele alıp günah sayan insanların değerlerine elbette saygı göstermek gerek.

Cinsel yaşamın tabu sayılan konularından biri olan masturbasyon (özdoyurum) hakkında yeterince konuşulmadığı için, eksik  ve hatalı bilgiler ile yanlış yönlendirilen insanlar,sağlıklarını riske atabilmekte, ve cinsel yaşamlarını gereğince yaşayamamaktalar. Bu yazıda, masturbasyon hakkında tüm merak edilenleri soru-cevap şeklinde ele alıp, bu yanlış ve eksik bilgileri gidermeye çalışacağım. İşte merak edilen sorulara bilimsel ve güncel yanıtlar;

 

Mastürbasyon zararlı mı?

Dozunda yapılan mastürbasyonun sağlığa bilinen bir zararı yoktur.

Günde kaç kez  mastürbasyon yapmalıyım?

Bir günde kaç kez masturbasyon yapılacağı yaş ve hormonal seviyeler nedeniyle kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Örneğin,haftada 5  kez masturbasyon genç kız ve erkekler için normal sayılabilir.

Evli bir insanın masturbasyon yapması normal mi?

Evli kadın veya erkek mastürbasyon yapabilir.Bu doğaldır. Ancak,eş ile cinsel ilişkiden kaçınıp,masturbasyon yaparak boşalmayı alışkanlık haline getirmek, psikolojik olarak çözülmesi gereken bir sorundur. Eş ile birlikte olunmayan durumlarda,ani gelişen cinsel istek zamanlarında evli çiftlerden birisi tek başına boşalmayı tercih edebilir.

Masturbasyon yaparken izlenilmek istemek hastalık mı?

Çiftlerden birisi veya her ikisi,mastürbasyon yaparken izlenmek isteyebilir. Bu konu daha çok cinsel fantezilerle ilgili bir konudur ve normaldir.

Ama son yıllarda yaygınlaşan kameralı sanal seks sohbetlerinde, sürekli kamera karşısında masturbasyon yapmak, bu şekilde orgazmın(boşalmanın) cinsel ilişkiden daha çok zevk vermesi,çözülmesi gereken cinsel problemler arasındadır.

Masturbasyon sivilce yapar mı?

Özellikle genç kız ve erkeklerin sık mastürbasyon yapmasına bağlı olarak akne(sivilce)sorunlarının arttığı gibi yanlış bir kanı vardır. Sivilce,ergenlik dönemiyle başlayan bir sorundur ve çok masturbasyon yapmakla bir bağlantısı kanıtlanamamıştır.

 

Masturbasyon psikolojimi bozar mı?

Her şey gibi masturbasyonun da fazlası zararlıdır. Özellikle masturbasyonu hayatının odak noktası yapan,her an masturbasyon yapmayı düşünen ve yapan insanların; iş,aile, arkadaşlık ilişkileri olumsuz etkilenmekte, suçluluk ve yetersizlik hislerine neden olabilmektedir.

Masturbasyon erken boşalmaya neden olur mu?

Ergenlik ve gençlik döneminde aşırı yapılan ve yakalanma kaygısı ile acele edilen masturbasyonların tek amacı, bir an önce cinsel tatmini yakalamaktır.

Hızlı orgazm yakalanan bu tür masturbasyonlar, erkeklerin cinsel ilişkide erken boşalma sorunu yaşamalarına neden olabilir.

Masturbasyon yaparken vibratör kullanmak sakıncalı mı?

Kadınlar genelde masturbasyon yaparken klitorisi uyarıp boşalırlar. Ama halk arasında dildo olarak bilinen vibratör ile mastürbasyon yapıp orgazm olmakta normaldir ve bir sakıncası yoktur.

Yukarıdaki cevaplarda tekrar ettiğim üzere; Önemli olan,masturbasyonun sizi hayattan koparmaması, sağlıklı cinsel ilişkiler kurmanızı engellememesidir.

Masturbasyon halsizlik yapar mı?

Günde 3 kereden fazla yapılan masturbasyon fiziksel ve psikolojik olarak yorgunluğa ve halsizliğe neden olabilir.

Kişiden kişiye değişmekle birlikte,aşırı yapılan masturbasyon halsizlik yapar, günlük aktivitelerde performans ve odaklanma sorunlarına neden olabilir.

Masturbasyon yaparken birini hayal etmek normal mi?

İlişki danışmanlığı hayatımızda sık karşılaştığımız sorulardan birisi... Bazı evli kadınlar veya sevgilisi olan genç kızlar, mastürbasyon yaparken sevgili veya eşinden başkasını düşünüp boşalıyorlar ve sonrasında suçluluk duyuyorlar.

Bu durum elbette erkekler arasında daha yaygın ama,erkekler başkasını düşünüp masturbasyon yaparak orgazm olunca(nedense) pek suçluluk hissetmiyorlar. Bu konuda önerim şu; Eğer bir ilişkiniz yoksa, tabi ki bir ünlüyü,çevrenizden bir erkeği hayal edip rahatlayın.

Ama eşi veya sevgilisi olan bir insanın eğer cinsel hayatı sağlıklıysa, partneri ile cinsel doyuma ulaşıyorsa, sürekli başkasını düşünüp masturbasyon yapması, bir süre sonra kendine olan saygısını kaybetmesine neden olabilir.

Zaman zaman bu tür fanteziler ile masturbasyon yapılabilir. Ama dediğimiz gibi, süreklilik göstermesi ilişkiye zarar verebilir.

 

Eşimle cinsel ilişkiye girmeden birbirimize masturbasyon yapıp boşalıyoruz bu normal mi?

Özellikle erotik veya porno film izleyip sevişme fantezisi olan çiftlerin sık sorduğu bir başka soru da sevişmeden,karşılıklı masturbasyon yaparak boşalmadır.Bu yöntemle masturbasyon yapıp orgazm olmanın bir sakıncası yoktur ve arada yaşanılan  bu tür fanteziler gayet doğaldır.Sadece, alışkanlık haline getirilip,seks tercihi olarak cinsel birleşmenin önüne geçmesi sakıncalıdır.

 

YORUM YAP
YORUMLAR