Kankadan sevgili olur mu?

En yakın dostunuz, sırdaşınız, arkadaşınız size aşık olduysa veya siz ondan hoşlanmaya başladıysanız, içinde bulunduğunuz durum oldukça karışık demektir.

1.Adım; Kankana aşık mısın yoksa geçici bir heyecan mı?

Geçici heyecan nedenleri;

Yeni biten bir ilişki sonrası yaşanan travma.

Kankanızın biten ilişkisi nedeniyle yaşadığı travma.

Kankanızın fiziksel görünüm veya giyim tarzını değiştirmesiyle ortaya çıkan çekicilik (kilo verme, saç şeklini değiştirme v.b)

*Kankanızın biriyle çıkmaya başlaması ve size artık daha az zaman ayırması.

*Çevrenizdekilerin sürekli birbirinize çok yakıştığınızı söyleyip,sizi yönlendirmeleri.

*Ortam gereği oluşan,hormonların tetiklediği yakınlaşmalar(uzun süreli yaşanmayan cinsellik,alkol alınan ortamlar v.b)

Yukarıdaki nedenlerden dolayı kankanızla aşk yaşamaya başladıysanız ve sevgili olmayı düşünüyorsanız, söylemeliyim ki, doğru bir tercih yapmıyorsunuz. Geçici veya dönemsel heyecanlarla kankayla sevgili olmak, güzel bir dostluğun sonunu da hazırlar.

Peki,yukarıdaki hiçbir geçici heves belirtisine uymayan duygularınız var en iyi dostunuza karşı ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz.. Yani ona aşıksınız! Bu durumda nasıl hareket etmeli?

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

2.Adım

Kankanıza olan aşkınızı ilan etmek için doğru zaman mı? Eğer;

*Onun devam eden bir ilişkisi varsa,

*Sizin devam eden bir ilişkiniz varsa,

*Kankanız; okul, iş hayatı, aile gibi konularda hayati kararlar alması gereken dönemlerden geçiyorsa

Bu duyguları açmak için doğru zaman değildir. Kendi iyiliğiniz ve değer verdiğiniz en iyi dostunuzun iyiliği için, acı çekseniz dahi bir süre beklemek en doğru seçenek olacaktır. Dost olmak ,bazen acı çekmeyi göze almaktır.

3.Adım

Aşık olduğunuzdan eminsiniz ve bu aşkı ilan etmenize engel olacak bir olumsuz durum da yok. Peki,kankaya aşık olduğumuzu nasıl söylemeliyiz?

*Kesinlikle konuşma arasına sıkıştırıp ilan-ı aşk yapmayın.

*Alkol aldıktan sonra aşkınızı söylemeyin. Dilinizin ucuna gelse dahi kendinizi kontrol edin, ayık kafayla konuşun.

*Konuşmak için plan yapın,detayları ve kuracağınız cümleleri düşünün.

*Bu konuyu konuşmak için uygun bir mekan tercih edin. Sessiz, sakin bir yer olması önemli.

*Gözlerine bakıp ,sakin ve yumuşak bir ses tonuyla, kendisini sadece dost olarak görmediğinizi,bir dosttan daha fazla anlam ifade ettiğini belirten cümleler kurun.

*Asla ‘’sana aşık oldum’’,’’sana aşığım’’ gibi,içersinde aşk kelimesi geçen cümleler kurmayın.Aşk çok iddialı ve derin bir kelimedir,aşık olsanız bile bu kelimeyi başlangıçta kullanmayın.

4.Adım

Şimdi ne olacak? Kolay ve tercih edilen final; Kankanızında size aynı duyguları beslemesi ve mutlu bir ilişkinin başlaması. Ama kankanız sizinle karşılıklı duygular içersinde değilse nasıl bir yol izlemelisiniz?

En yakın arkadaşınıza, değer verdiğiniz dostunuza aşık oldunuz. Bu dünyanın sonu değil...

Duygularınızı içinizde taşımak,kendinize ve kankanıza yapacağınız bir saygısızlık olurdu.Onunla hayata dair her şeyi rahatça konuşurken,kendi duygularınızı neden saklayasınız?

Eğer bu konuşma arkadaşlığınızda bir tahribata yol açarsa ve sonrasında birbirinize karşı tutum ve davranışlarda bir karmaşa yaşarsanız, bir süre ayrı kalmanız, olanları unutmanız yararlı olabilir. Eğer ikinizde dostluğu devam ettirmeye istekliyseniz,zaten bir yerlerden tekrar başlarsınız.

YORUM YAP
YORUMLAR