Kadınların mutlaka bilmesi gereken görgü kuralları!

Her toplumda her kadının mutlaka bilmesi gereken görgü kuralları vardır. Peki, bu görgü kuralları nelerdir? İşte her kadının her ortamda bilmesi gereken görgü ve nezaket kuralları...

Toplumda saygı görmek ve insanlara saygı göstermek amacıyla görgü kuralları bulunur. Bu kurallar yaşamımızın birçok noktasında bize eşlik eder. İşte her kadının her ortamda bilmesi gereken görgü ve nezaket kuralları. Misafir geldiğinde

- Evinize ilk kez gelen misafirlere, tuvaletin yerini gösterin ve oradan uzaklaşın.

Sakın kapıda beklemeyin.

- Eğer misafirleriniz yiyecek veya içecek getirdiyse, onları herkesin görüp tadabileceği bir masaya koyun. Misafirliğe gittiğinizde - Eğer erken ayrılmanız gerekiyorsa, ev sahipleriyle iletişim kurun ve onlara gitmeniz gerektiğini söyleyin.

Diğer konuklarla vedalaşmaya gerek yoktur. Restoranda - Hava çok sıcak olsa da peçete sallayarak kendinizi serinletmeye çalışmayın.

Garsondan klima veya pencere açmasını isteyebilirsiniz.

- Çantanızı herkesin içini görebileceği bir yerde açmayın.

- Saçınızı düzeltmek isterseniz masada değil tuvalette yapın.

- Masaya ruj sürebilirsiniz ancak rimel veya başka bir makyaj malzemesi kullanacaksanız bunu tuvalette yapmalısınız.

Evde - Evde olduğunuzda da görgü kurallarını unutmayın. Örneğin, başka bir odadan bağırmak çok kaba bir davranış. Bu tür davranış, insanlar üzerinde kötü bir izlenim bırakmanıza neden olacaktır.

Sofrada - Sadece kendi bardağını doldurmak kabalık olarak nitelendiriliyor. Önce, yanında oturan kişinin bir şey isteyip istemediğini sormak gerekiyor. -

Bir tabakta en iyi yiyecek parçasını seçmek değil en yakın parçayı almak gerekiyor. - Yemek sırasında veya sonrasında masaya çorba kaşığı koymayın. Masa örtüsünü kirletmemek için kaşığı kâsede bırakın.

- Bir çay fincanı tutarken, parmaklarınızı kulpun önüne ve arkasına yerleştirin. Kahve içerken parmaklarınızı kulpun etrafından tutabilirsiniz. İş yerinde - iş yerinde masanızda makyaj yapmayın, çantanızı masanın üzerine koymayın.

- Alçak bir sandalyede oturuyorsanız, bacaklarınızı açmayın. Dizlerinizi bir arada tutun ve yana yatırın. Arabada - Bir bayan bir arabaya bindiğinde, adım atmamalıdır. Koltuğun kenarında oturmalı ve bacaklarından arabaya çekmelidir, arabadan çıkarken ayağını yola koymalı ve sonra ayağa kalkmalıdır.

Kaynak: Gecce 

YORUM YAP
YORUMLAR