Kadınlar neden susar?

Erkekler en çok kadınların konuşmasından şikayetçi. Öyle ki bir erkek günde ortalama 7 bin kelime kullanırken, bu sayı kadınlarda 20 bine çıkıyor.

Bu durumda bir kadın bir erkekten ortalama 3 kat daha fazla kelime kullanıyor. Erkeklerin sürekli şikayet edip durduğu bu fazla konuşma durumu aslında korkulacak bir şeyin olmadığının işareti; çünkü asıl sorun kadın sustuğunda başlıyor. Karşınızda susan bir kadın varsa ve ne yapacağınızı bilemiyorsanız, bizce korkmalısınız. Çünkü kadınların susması pek hayra alamet değildir.  Peki, bir kadın neden susar?

 

Fırtına çıkmadan biraz önce etraftaki sessizlik size bir yerden tanıdık geliyor mu? İşte bir kadının susuyor olması da birazdan çıkacak fırtınanın habercisi olabilir. Sorunlarını genellikle konuşarak çözmeyi ve içindekileri dışarı vurmayı tercih eden kadınlar sustuklarında, birazdan büyük bir kavga başlayacak olabilir.

Artık Yorulmuştur

Konuştuğu halde bir yere varamadığını, ilişkisinde bir adım bile ilerleyemediklerini fark ettiğinden artık sessizliği tercih etmiş ve her şeyi oluruna bırakmış olabilir. Yorgun bir kadın, nefesini harcamak yerine susmayı tercih eder. Karşınızdaki kadın susmayı tercih ediyorsa, ilişkinizi kurtarmak için iş size düşüyor demektir.

Cevap Vermeye Tenezzül Etmiyordur

Bir kadının suskunluğunun nedeni buysa, artık çok geç kaldınız demektir. Çünkü bir kadını kolay kolay susturamazsınız; susuyorsa bir şeylerde sorun var demektir. Hele bir de cevap vermeye tenezzül etmediği için susuyorsa, artık o ilişki için yapacak hiç bir şey yok diyebiliriz.

Güvenini Kaybetmiştir

Daha önce onu aldattıysanız ya da sürekli sizi takip etmekten yoruluyorsa artık size güvenmek için çabalamak yerine sessiz kalmayı tercih etmiştir. Çünkü bir kadın genellikle ilişkisine olan güvenini ve inancını kaybettiğinde susar.

 

 

YORUM YAP
YORUMLAR