Kadın Erkek İlişkilerini Ayakta Tutan Sevgi mi Yoksa Saygı mı? İşte Cevabı!

Sevgi ve saygı birbirini etkileyen iki duygusal kavramdır. Fakat sevgi saygıyı beslemektedir.

Çünkü insan sevmeye karar veremez. Sevmek elde olmayan sebeplerle meydana gelir. Kalbe irade işlemez. İnsan nefret etmek kararıyla bir kişiden nefret etmeye başlayamaz. Kendinden bir parça gördüğü nispetinde karşısındakini kendine yakın hissederek sever. .Bu da saygıyı doğurur. Sevginin saygıyı doğurmasında duygusal bir bağ vardır.

kadın erkek aşk ile ilgili görsel sonucu

Saygı, sevgiyi oluşturur. Çünkü saygı, insanın beğendiği, öne çıkarmak istediği davranışların hak ettiği değeri görmesidir. Bu nedenle saygı, sevgiyi doğurmaktadır. Saygı, insanlar arasında belli bir hukukun oluşmasını sağlar. İnsanların birbirine saygılı olması, sevgiyi de oluşturur.

Saygı duymak zorunlu bir davranıştır. Zorunlu olan bir davranışta hisler gizlenebilir. Gizli hislerin tahakkümü oldukça zordur. Bu nedenle sevgi saygıyı doğurur.

Sevgisiz bir saygı, iki yüzlülüğe neden olmaktadır. Sevgi samimiyetin oluşmasını sağlar. Samimiyet de saygıyı doğurur. Saygılı olmak sevgi dolu olmakla doğrudan ilgilidir. Kalp beyne tahakküm ettiği için sevgi saygıyı doğurur.

Saygının sevgi doğurması, insanların olgun hareket etmesi ve düşüncelere saygı göstermesiyle ilgilidir. Bir insan fikirlerine saygı duyulduğunu hissettiğinde sevgi beslemeye başlar. Saygılı olmak, insanların birbirine değer verdiğini gösterir. Değerler arasında da en önemli olan sevgidir. Saygıdan sevgi doğmaktadır.

YORUM YAP
YORUMLAR