İsteksiz sevişen erkek nasıl anlaşılır?

Cinsellikten soğuyan veya sizinle sevişmek istemeyen erkek bu durumu nasıl belli eder bu yazıda sorunun cevabını alacaksınız.

Görev icabı sevişen erkek nasıl belli olur?

1- Gözlerini kaçırıyorsa

Çeşitli nedenlerle eşinden soğuyan bir erkek, gerek karısının cinsel ihtiyaçlarını gidermek, gerekse duygusuzca seksüel rahatlama sağlamak adına eşiyle seks yapabilir. Böyle sevişen bir erkeği büyük oranda gözleri ele veriir.

Çünkü erkek her ne kadar duygularını açıklayamasa da,gözlerindeki anlam ve derinlik çok şey anlatır.

Eğer eşiniz veya sevgiliniz sürekli gözleri açık sevişiyor ya da öpüşüyorsa, seks anında göz teması kurmaktan imtina ediyorsa, ön sevişme ve sekte konuşma anlarında göz bebekleri devamlı sol/yukarıya bakıyorsa, isteyerek sevişmiyor olabilir.

2- Performans sorunları yaşıyorsa

Genellikle erkeklerin ereksiyon olmaması sevişmek istememek olarak yorumlanır. Bu yorum büyük ölçüde doğrudur ancak bazı istisnai durumlar da söz konusu olabilir.

Örneğin; yorgunluk, alkol, heyecan, uykusuzluk, hastalık,stres v.d .Eğer eşinizde yakın zamana dek önemli bir sağlık sorunu ve özel durum olmadığı halde sertleşme sorunu görülmeye başladıysa, özellikle penisi siz seks istediğiniz anlarda sertleşmiyorsa (kalkmıyorsa), bu durum sizden cinsel anlamda soğuma olarak yorumlanabilir. Ama az önce de açıkladığım gibi, ereksiyon problemi yaşamasına neden olan başka bir sorun olmadığından emin olmanız gerekir.

Bir diğer performans belirtisi de erken boşalmadır. Erken boşalma sorunu olmayan erkeğin erken boşalmaya başlaması, bir an önce seksin bitmesi isteğinin bilinçsizce dışa vurumudur.

3- Robot gibi sevişiyorsa

Ön sevişme, fantezi olmaksızın sadece cinsel birleşmeye odaklanan erkek profili toplumumuzda yaygındır.Bundan bir anlam çıkaramamak gerekir ama, duygusuz seks yapmak farklı bir konudu Yani, ön sevişme de yapsa, kurduğunuz seks fantazisindeki rolünü eksiksiz de yerine getirse, eğer kocanız yatakta ruhsuz bir robot gibi sevişiyorsa, zorlama seks yapıyor demektir. Duygusal derinliğin olup olmadığını kadınsal sezgilerle anlamak da mümkündür.

4- Farklı pozisyonlarda seks yapmak istemiyorsa

Misyoner pozisyonu,ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan seks pozisyonudur.Birbirlerini seven,tutku ve aşkla sevişen çiftlerin büyük kısmı bile çoğunlukla misyoner pozisyonunda seks yaparlar…

Buraya kadar her şey normal yani…Ama,bazı erkekler vardır ki,eşi veya sevgilisi istese dahi,sadece misyoner pozisyonunda seks yaparlar.

Yatakta farklı pozisyonlar denemek,farklı fanteziler eşliğinde sevişmek, seks oyuncakları (vibratör,dildo v.d) kullanmak onlar için gereksizdir. Görev icabı sevişen bu gruptaki erkekler için seks bir an önce yaşanmalı ve bitmelidir.

5- Seksten sonra içine kapanıyorsa

Seviştikten sonra sırtını dönüp uyuyan klasik erkek profilinden söz etmiyoruz. Çünkü erkek yapısı gereği orgazmdan sonra kadından biraz uzaklaşmak ister ve bu normal karşılanabilecek bir durumdur. Lakin, seks bittiğinde tamamıyla iletişimi kesen, üzgün ve pişman bir ruh haline bürünen, hatta bazen ağlayan bir erkek, daha dikkatli irdelenmesi gereken bir vakadır.

Çünkü yapılan psikoloji deneyleri ve anketleri gösteriyor ki,istemeden seks yapmak zorunda kalan erkek tecavüze uğramış gibi hisseder,derin bir suçluluk ve üzüntüyü duyar.

Yukarıda sıraladığım 5 belirti,sevmediği halde eşiyle veya sevgilisiyle seks yapan erkeklerin ortak özellikleridir.

Eğer ‘’kocam benimle duygusuz sevişiyor ne yapmalıyım?’’ diyen bir kadınsanız, sorunu aşmak için şunları tavsiye ederim;

Açık ve dürüst şekilde duygularınızı ifade edin;kocanızın sizinle zorunluluktan seks yaptığını hissediyorsanız bu hislerinizi eşinizle (onu incitmeden) paylaşın.Belki gerçekten isteyerek sevişiyordur ve ortada bir yanlış anlaşılma söz konusu olabilir.

Cinsellik alanında bilginizi artırın;Seks konusunda tutucu ve yeniliklere kapalı bir kadınla evli olmak erkek için seks kaçma nedeni olabilir.

YORUM YAP
YORUMLAR