İşte o sevdiğimiz yiyeceklerin kalorisi!

Diyet yaparken canınız çok çekip de karşı koyamadığınız bazı besinler, yüksek kalorileri ile sonradan siz kilo olarak geri dönebiliyor. Bu noktada, aldığınız kalorileri yakmak için bazı püf noktaları imdadınıza yetişebilir.

Sütlü kahve:

1 fincan normal yağlı süt ile şekerli sütlü kahve içtiğinizde 150-160 kalori almış oluyorsunuz. Onu yakabilmek için 45 dakika tempolu yürümelisiniz. Yoksa her gün tükettiğiniz bir fincan kahve, size kilo olarak geri dönecektir.

Vişne suyu:

330 cc’lik bir kutu hazır vişne suyu 178 kalori. Onu yakmak için ortalama 300 dakika yani 5 saat durmaksızın merdiven inip çıkmak gerekiyor.

Baklava:

 

40 gramlık bir dilim baklavayı tüketmenin faturası 240 kalori. Onu yakabilmek için 1 buçuk saat durmaksızın dans etmek gerekiyor.

1 dilim pizza:

Pizzaya hayır diyemiyorsanız 180 gramlık bir dilim pizza yaklaşık 330 kalori. Bu kaloriyi yakabilmek için 1 saat boyunca yüzmeniz gerekiyor. Böylelikle 324 kalori yakmış olacaksınız.
Sucuklu yumurta:Pazar kahvaltısında sucuklu yumurtaya karşı koyamadınız ve 150 gramlık 1 porsiyon kızarmış sucuklu yumurta yediniz. Tam 363 kalori almış oluyorsunuz. Bu kalori için 1,5- 2 saat arası yüzmeniz gerekiyor.

1 dilim çikolatalı pasta:

Tüm kararlılığınıza rağmen 1 dilim çikolatalı pastaya hayır diyemediniz mi? 70 gramlık bir dilim çikolatalı pasta yaklaşık 275 kalori. O pastanın kalorisinin size kilo olarak dönüşünü engellemek için ortalama 2 buçuk saat aktif bir şekilde hareket etmek gerekiyor.

1 porsiyon domates soslu makarna:

200 gramlık 1 porsiyon domates soslu makarna yediyseniz 286 kalori aldınız demek. Bu kaloriyi yakabilmek için 2 buçuk saat aktif bir şekilde ev temizliği yapmak gerekiyor.

Hamburger:

 

İçindeki malzemelerin değişmesiyle ortalama 110 gramlık bir adet hamburger 240 kalori ediyor. Alınan kalorileri yakabilmek için tempolu bir şekilde 2 saat yürümek gerekiyor.
1 adet lahmacun: 80gr yemek bize 160 kaloriye mal oluyor. Bunu yakmak için 30-45 dakika basketbol oynamak gerekiyor.

YORUM YAP
YORUMLAR