İngiliz cinsel sağlık vakfından Covid-19 tavsiyesi: İlişkiye girerken maske kullanın, öpüşmeyin

Dünya genelinde koronavirüsün yayılmasını önlemek için sosyal mesafe, maske ve karantina gibi tedbirler uygulanırken; çiftlerin ilişkiye girerken salgından nasıl korunacağı konusunda da uzmanların tavsiyeleri var.

İngiliz Cinsel Sağlık Vakfı 'The Terrence Higgins Trust' (THT), yaptığı araştırma sonrası bu konuda bir rehber yayımladı.

Covid-19 salgınında güvenli seks nasıl yapılır?

Vakıf, yayılımı halen kontrol altına alınamayan salgın sürecinde seks yapacaklara önerilerini şöyle sıralıyor:

  • Birden fazla kişiyle ilişkiye girmeyin
  • Maske takın
  • İlişkiye girmeden önce ve sonra 20 saniye ellerinizi yıkayın
  • Öpüşmekten kaçının
  • Yüz yüze bakmayacağınız pozisyonları tercih edin

Kurumun araştırmasına göre, pandeminin zirve yaptığı mart ayından beri sosyal mesafe kuralları uygulanan İngiltere’de ‘seks partneri arayışı dibe vurdu’. Araştırmada görüşülen kişilerin yüzde 84’ü bu dönemde bir ilişkiye girmekten kaçındı.

En iyi seks partneriniz evinizi paylaştığınız eşiniz, birlikte yaşadığınız kişi ve kendiniz

Dr Michael Brady: İnsanlar seks yapmadan duramaz!

Karantina önlemlerinin hafifletilmesiyle birlikte insanların daha fazla seksten uzak durmasının gerçekçi olmayacağını savunan THT Medikal Direktörü Dr Michael Brady, güvenli ve basit yöntemlerle virus kapma riskinin asgariye indirebileceği görüşünde.

AIDS ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı araştırmalar yapan vakfın Covid-19 için hazırladığı rehberde ‘en iyi seks partneriniz evinizi paylaştığınız eşiniz, birlikte yaşadığınız kişi ve kendiniz’ deniyor.

THT, aynı kişiyle düzenli ilişki sürdürmek yerine birden fazla kişiyle cinsel ilişki kuranlar için riskin daha fazla olduğunun altını çiziyor.

YORUM YAP
YORUMLAR