Her Kadının Mutlaka Bilmesi Gereken Makyaj Tüyoları!

Makyaj yapmayı, cildimizi renklendirmeyi çok seviyoruz ama aslında bazı şeyleri yanlış şekilde yapıyoruz. İşte o doğrular!

Makyaj yapmak, deneme-yanılma yöntemiyle ve bolca da pratikle uzmanlaşabileceğin bir konu. Bu nedenle bol bol pratik yapmak ustalaşmanı sağlayabilir! Tabii ki bilmen gereken bazı teknikler de var. Bakalım bu teknikler neler?

1.Makyaj fırçasını doğru şekilde tutmak

Fondötenini makyaj fırçanla uygularken, fırçanın en uç kısmından tutmayı dene. Bu şekilde çok daha hafif ve yumuşak dokunuşlar elde edersin. Böylece daha doğal bir görünüm oluşur.

Ä°lgili resim

2.Pudrayı doğru uygulamak

Pudralar yağlı ciltlerin parlamasını önleyen, mat bir bitiş sağlayan ve kusurları kapatan favori ürünlerimizden! Ama bu yüzünün her yerine pudra uygulaman gerektiği anlamına gelmiyor! Büyük bir makyaj fırçasıyla, T-bölgene, detaylı bir dokunuş için ise, göz makyajı fırçanla gözaltlarına, burnuna ve pürüzsüz görünmesini istediğin yerlere sürebilirsin.

3.Doğru miktarda kapatıcı uygulamak

En az miktarda kapatıcı kullanarak, istediğin gibi doğal bir kapatıcılık sağlayabilirsin. Parmaklarınla ufak dokunuşlar yaparak, gözaltlarına ince bir katman halinde kapatıcı uygula. Ardından, kapatıcı fırçasıyla, kapatmak istediğin noktalara uygula.

doğal makyaj ile ilgili görsel sonucu

4.Makyaj fırçalarını temizlemek

Fondöten ve eyeliner gibi kremsi yapıdaki makyaj malzemeleri, makyaj fırçalarında kalıntılar bırakır. Fırçalarını temizlemeden önce, göz makyajı temizleyicinden birkaç damlayı fırçaların üzerine serpip, avucunla ovalayıp, durula. Temizledikten sonra da ince dişli bir tarakla tarayarak kalıntıların iyice yok olmasını sağla.

5.Allığı doğru yere uygulamak

Allıklar yanaklarını renklendirerek daha canlı görünmeni sağlar. Allığını, elmacık kemiklerinin üzerine, hafif eğimli, minik bir fırçayla, dairesel hareketlerle uygula. Temiz bir fırçayla da renginin yumuşamasını sağla.

doğal makyaj ile ilgili görsel sonucu

YORUM YAP
YORUMLAR