Haydar Dümen buna ne desin: Odamın tam üstünde zevk çığlığı atıyorlar!

Cinselliği yaşamak için her iki tarafın da hazır olması gerekiyor ki mutluluk gelsin. Eğer kadın ya da erkek ilişki yaşamak için tereddütleri varsa veya birlikte olduğu kişiden şüpheleniyorsa sorunlar başlar.

BURAYA TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMA ABONE OLABİLİRSİNİZ...

İşte, Profesör Dr. Haydar Dümen'in Posta'da yayınlanan soru-cevap yazısından bir bölüm...

Sertleşme kayboluyor

27 yaşındayım. Sertleşme çok kısa sürüyor. Bu sorun 5-6 yıldır var. İlişkide ilgimi başka yere vermezsem hemen sertleşme bitiyor. Psikolojik mi, ilaçla tedavi edilebilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, ileride de şimdi de tedavisi var. Umarım sende şeker hastalığı yoktur. Kilon nasıl? Merak ettim. Tedavi için harekete geç. Çünkü alışkanlık yapıyor.

Zarım yırtıldı mı?

21 yaşında kızım. Sevgilimle ilişkiye giriyorduk. İç çamaşırlarımız üzerimizdeydi. Canım çok yandı ama sesimi çıkarmadım. İlişkimiz bittikten sonra iç çamaşırımda kan gördüm. 1-2 gün geçmesine rağmen acı çekiyorum. Acaba kızlık zarım yırtılmış mıdır?

BURAYA TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMA ABONE OLABİLİRSİNİZ...

CEVAP

Okurum, kızlık zarı en azından zedelendi. Belki yırtıldı da. Ben şunu anlamıyorum. Bisikletten düştüm zarım yırtıldı. Kabız kaldım yırtıldı mı diye kuşkularınızı olmadık yerlere yayıyorsunuz. Ama ‘penisin başı girdi kanama oldu kızlık zarım acaba yırtıldı mı?’ derken benden yırtılmadı yanıtını bekliyorsunuz. Zar bu. Canı ister, yırtılır. Eğer esnekse yırtılmaz. Buna göre davranın.

Ünlü psikiyatrist ve cinsel sorunlar uzmanı Profesör Dr. Haydar Dümen, yazılarıyla Posta gazetesi okurlarının sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyor...

Sesleri geliyor

18 yaşındayım. Apartmanda üst katımızda bir çift var. Gece yarısı çok yüksek sesle ilişkiye giriyorlar. Kız zevk çığlıkları atıyor. Odamın tam üstündeler. Bazen sabaha kadar sürüyor, uykum kaçıyor. Ne yapayım?

CEVAP

Çocuğum, büyük şansızlık. Ne yap et, oda değiştir. Bu durum seni hem yorar hem de aklına kötü şeyler sokar. Sonunda gençsin. O sesleri duyan herkes coşar. İlk önerimi mutlaka uygula.

İsteksiz ve mutsuzum

29 yaşındayım, 9 yıllık evli kadınım. Eşimi çok seviyorum ama cinsel yönden mutlu değilim. Eşim tatmin oluyor ama bende ne istek var ne mutluluk. Bu isteksizliğim en çok eşimi mutsuz ediyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlarla erkeklerin cinsel dünyaları farklı. Kadının cinsel dünyası duygu ağırlıklıdır. Romantik bir ortamda ve baskılardan arınmış, eşi de usta ve anlayışlı olmalıdır. Erkekler biraz aceleci. Romantizmle ten teması arasında çoğu zaman ten teması öne geçer. Yani biraz bencilcedir bu. Orta yolu bulacaksınız.

Zevk alamıyorum

18 yaşındayım. Şimdiye kadar birçok kızla birlikte oldum ama zevk alamadım. Bana yardımcı edin.

CEVAP

Edeyim, değerli yavrum. Biraz daha büyü. Bedenini ve ruhuna dinleme fırsatı tanı. Yani her ikisini de revizyona al. Bu arada çok olmamak koşuluyla mastürbasyon yap. Onu da azaltabilirsen gece rüyaların tedavi biçimde devreye girer. Böyle gece akü dolacak, gündüz gözler fıldır fıldır dönecek. Altı ay bekleyelim. Şunun şurasında ne var ki?

Dayanamıyorum

Günde 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Aslında yapmak istemiyorum ama dayanamıyorum. İleride sorun olur mu?

CEVAP

Okurum, mastürbasyon doğal bir boşalma yöntemi değil. Beynin buna alışır. Evlendiğinde eşine yaklaşımların zorlaşabilir. Seni erken boşalmaya koşullar. Beynini de cinselliğe yönlendirdiğinden duygusal yapı zedelenir. Olay mekanik bir hale dönüşür. Görüyorsun zararı olacak. Sen benim sözlerime uy. Biraz da iradeni frenle yöntemi bul.

Haydar Dümen’e ilginç soru ve cevapların tamamı için tıklayabilirsiniz

YORUM YAP
YORUMLAR