Hamile kalmak için en iyi seks pozisyonları

Kadının belki de hayatta sahip olmak istediği en anlamlı şey çocuktur... Ancak, bebek isteyen çiftlerin hepsi kolayca bu isteklerine kavuşamıyor.

Kolay hamile kalmak için en uygun pozisyonlar

1-Misyoner Pozisyonu

Kadının altta erkeğin üstte olduğu klasik sevişme pozisyonu olan misyoner pozisyonun  gebelik için eniyi pozisyon olduğu bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Önce bu pozisyona neden misyoner pozisyonu denildiğini açıklayalım,ardından misyoner pozisyonunda hamile kalmak için yapmanız gereken şeyleri açıklayalım;

Misyoner pozisyonu ismi nereden geliyor?

Eski çağlarda Hristiyanlık dinini yayma faaliyeti gösteren misyonerler, seksi haz almak için değil değil, üremek ve neslini devam ettirmek için yaparlarmış.

Üremek ve soyunu devam ettirmek; yani hamile kalmak için en etkili yöntem olduğu yüzyıllar önce bilinen misyoner pozisyonunda sevişirken hamile kalma olasılığını artırmak için önerilerimiz ise şu şekilde;

*Sevişmeye başlamadan önce kadın belinin altına çok yüksek olmayan bir yastık koymalı. Bu şekilde spermin geri kaçma miktarı azalır.

*Erkek boşalma esnasında penisini olabildiğince vajinanın derinlerine itmeli ve spermleri tümüyle boşalana kadar o şekilde beklemeli.

*Erkek penisini çıkardıktan sonra, kadın çok tahriş etmeyecek şekilde vajinasına el ayası ile baskı uygulamalı. Bu baskıyı erkekte yapabilir. Bu şekilde 20-30 dakika beklenmeli.

*Kadın 20-30 dakika daha sırtüstü pozisyonda yastığın üzerinde yatmaya devam etmeli. Hatırlatmakta yarar var; 30 dakikadan daha fazla sırtüstü yatmanın gebelik ihtimalini artırıcı herhangi bir etkisi yoktur.

2- Doggy Pozisyonu

Ülkemizde ‘’domalma,köpek,kedi’’ gibi isimlerle de anılan doggy pozisyonu,bir diğer favori hamile kalma pozisyonudur.Doggy pozisyonunda kadın el ve dizlerinin üzerinde durur,erkek yatağın kenarında ayaktadır ve cinsel birleşme yaşanır.

Doggy pozisyonunu gebe kalmak için ideal yapan nedenler ise; Spermlerin geri çıkma ihtimalinin az olması ve spermlerin kanallara ulaşmasını kolaylaştırmasıdır. Doggy pozisyonunda erkek boşaldıktan donra kadın öne doğru iyice eğilip poposunu daha da yukarı kaldırmalı ve bu şekilde 5-10 dakika beklemelidir.

3-Bacak omza pozisyonu

Aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi,yatak kenarında yapılan bacak omza pozisyonundan  farklı olarak, kadın altına yastık alarak bel ve kalça kısmını yükseltir, yatarak bacak omza pozisyonu gerçekleşir. Yine hatırlatmakta yarar var; Kadın, erkeğin boşalmasından sonra yastıkları bel altından almadan  yatmaya daha 5-10 dakika devam etmeli.

4-Kaşık Pozisyonu

Birleşme esnasında kadın ve erkeğin şeklinin kaşığa benzemesinden dolayı spoon (yani kaşık) pozisyonu ismini alan bu pozisyonda eğer erkeğin penis boyu yeterliyse hamilelik için idealdir. Yan yatılan basen kısmına hafif yükseklikte yastık konulması gebelik şansını artırabilir.

YORUM YAP
YORUMLAR