Günde ne kadar protein almalıyız?

Protein doku oluşumunda, kas yapımında ve kemik sağlığının korunmasında ana besin maddesidir.

Protein kadın sağlığı için özel bir öneme sahiptir. Menopoz  döneminde yaşanan fiziksel ve ruhsal değişimlerle mücadele edebilmek için, kadınları yeterli protein tüketmeleri şarttır.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Yapılan bilimsel bir çalışmaya göre,18-50 yaş arası kadınların %50 ‘si günlük ne kadar protein alması gerektiğini bilmiyor.

Bir kadın günde ne kadar protein almalı?

Bir kadının günde 50-60 gram protein  alması gerekir.Tam olarak ne kadar protein alınması gerektiğine dair,ayrıntılı hesaplamalar olsa da,bu miktarlardaki protein çoğu kadın için yeterlidir.Aktif spor yapan,sürekli ayakta ve ağır işlerde çalışan kadınların biraz daha fazla protein alması gerekebilir.

Protein temel olarak hayvansal besinlerden ve bakliyatlardan temin edilir. Protein denilince ilk sırada akla gelen et ürünleri olmasına rağmen, doymuş yağ oranı yüksek et ürünlerini ölçülü tüketmek, protein ihtiyacının karşılanması için mercimek, nohut, soya gibi bakliyat ürünlerini de düzenli olarak yemek gerekir. Protein için diğer iki önemli depo ise,balık ve yumurtadır.

Hangi yiyecek ne kadar protein içerir?

Protein Kaynağı

Protein Miktarı

Porsiyon(ölçü)

Mercimek

17 gram

250 gram

Tavuk

32 gram

200 gram

Soya

21 gram

250 gram

Ton balığı

33 gram

115 gram

Biftek

31 gram

115 gram

Yoğurt

15 gram

100 gram

 

Sağlıklı bir diyet listesinde yeterli miktarda protein mutlaka olmalıdır.Protein içermeyen veya aşırı protein içeren tüm diyetlerden uzak durulmalıdır.

YORUM YAP
YORUMLAR