Göğüsleriniz hakkında bilmeniz gereken efsane gerçekler!

Göğüslerinizi yeterince tanımanız, onlara doğru bakımı yapmanızı sağlayacağı gibi, seks hayatından aldığınız zevki de artırmaya yardımcı olur.

Sadece göğüsleri uyararak orgazm olmak mümkün mü?

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Evet mümkün... Bazı kadınlar ve genç kızların,sadece meme uyarımı (okşama,emme,yalama v.b) ile orgazm oldukları laboratuvar ortamında kanıtlanmış bilimsel bir gerçektir.

Göğüs uyarımı ile orgazm olmanın fizyolojik açıklaması ise şu şekilde; Beynimizin korteksinde genital uyarımı yapan bölge aynı zamanda göğüsve göğüs ucu uyarımını da yapıyor. Yani,cinsel arzuları tetikleyen ve hormon salgılatan bölge göğüsleri de sekse dahil ediyor...

Bununla birlikte, mastürbasyon esnasında sadece göğüslerini okşayarak veya sevişirken erkek tarafından göğüsleri uyarılarak orgazm olan kadın sayısı oldukça düşüktür.

 

Göğüsler sevişirken sertleşir mi?

Evet sertleşmesi gerekir..Eğer bir kadın seks anında yeteri kadar tahrik olduysa, göğüs uçları belirgin şekilde sertleşir.

Aklınıza şu soru gelmiş olabilir;  ‘’Memeleri ve meme uçları seks anında yumuşak olan bir kadın yeteri kadar tahrik olmamış mıdır? ‘’ Açıkçası, bir kadın sevişirken gerçekten istekli ve arzulu ise,göğüslerin bir miktar sertleşmesi gerekir.

Spor yapmak göğüslerde acı ve ağrıya neden olur mu?

Evet olabilir...İngilizce’de ‘’Jogger’s nipple ‘’ denilen, Türkçe’ye ‘’koşucu memesi’’ olarak çevirebileceğimiz bir göğüs sorunu bile vardır. Bu rahatsızlık göğüs uçlarında çatlak, yanma,sızlama ve kızarıklık olarak kendini gösterir. Nedeni ise,sutyensiz spor yapmaktan kaynaklı olarak göğüs uçlarının giysi ile temas etmesi ve tahriş olmasıdır. Spor yaparken kaliteli bir sutyen kullanmanız bu nedenle önemlidir.

 

Adet döneminde göğüslerin hassas olması normal mi?

Evet normal... Sadece regl döneminde değil,yumurtlama,menopoz gibi kadın üreme hormonlarında değişim yaşanan tüm dönemlerde göğüslerin daha hassas olması (dokununca acıması, sürtünmeden rahatsız olmak v.d) normaldir.

Her kadın göğüslerinden tahrik olur mu?

Hayır olmaz...Özellikle erkekler,kadınların tümünün göğüslerinden uyarıldığını düşünürler. Oysa bu yanlış bir bilgidir. Her kadının meme uyarımından tahrik olma seviyesi farklıdır.

Eğer göğüslerinden uyarılmayan bir kadınsanız, hatta göğüslerinize dokunulunca bile huylanıyorsanız bu durum normaldir. Dikkat edilmesi gereke konu ise, dokunulduğu anda acı ve ağrı yaşamaktır. Böyle bir nedenden dolayı göğüslerinize dokunamıyor ve dokundurmuyorsanız bir doktora başvurmanız faydalı olabilir.

 

Destekli sutyen kullanmak sağlığa zararlı mı?

Göğüsleri iri, dolgun ve dik göstermek amacıyla kullanılan destekli sutyen, özel günler için tercih edilebilir. Bir genç kız veya kadın sürekli destekli sutyen kullanırsa göğüs yapısı ve şekli bozulabilir.

Meme ucu halkasının (areola) rengi ve büyüklüğü kadının cinsel istekliliği hakkında fikir verir mi?

Halk arasında dolaşan şehir efsanelerinden birisi de,göğüs ucu halkasının büyüklüğü ve göğüs ucunun rengine göre arzulu kadının anlaşılabileceğidir.

Oysa ne meme ucu halkasının rengi  ne de meme ucunun büyüklüğü bir kadının sekse düşkünlüğü konusunda bilgi vermez.

 

YORUM YAP
YORUMLAR